Teraz jest So 20.01.2018, 13:37

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 262 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 14  Następna strona
Autor Wiadomość
 Post Tytuł: Darmobusy
Napisane: Śr 9.06.2010, 9:51 

Dołączył(a): Pn 25.09.2006, 7:51
Posty: 486
Lokalizacja:
Zabrze
Hej:)
Orientuje się może ktoś w temacie aktualnie kursujących darmobusów (gdzie np. można znaleźć ich aktualne rozkłady jazdy). Pytam o to, bo od kilku dni widuję u siebie ponownie darmobusy jeżdżące z bytomskiej Plejady na Helenkę i do Stolarzowic. Mógłby mi ktoś wytłumaczyć, od kiedy ten darmobus kursuje?, kto go obsługuje? gdzie można znaleźć jego rozkład jazdy?
Pozdrawiam
Rafał:)


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł:
Napisane: Śr 9.06.2010, 10:02 

Dołączył(a): Pn 15.01.2007, 16:22
Posty: 392
Lokalizacja:
Katowitz
Najlepiej szukać na stronach internetowych danego centrum handlowego ( mówimy o darmobusie ).


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł:
Napisane: Śr 9.06.2010, 14:46 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Nd 19.10.2008, 9:22
Posty: 860
Lokalizacja:
Ruda Śląska - Bielszowice
Te darmobusy mogły by być włączone w numeracje z serii S-xx byłoby łatwiej i wygodniej.

_________________
Według Prezesa Organizatora komunikacja miejska jest na bardzo wysokim poziomie niczym w Berlinie.


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł:
Napisane: Śr 9.06.2010, 15:17 

Dołączył(a): So 14.11.2009, 12:21
Posty: 1029
Lokalizacja:
Gliwice
dexiu89 napisał(a):
Te darmobusy mogły by być włączone w numeracje z serii S-xx byłoby łatwiej i wygodniej.


Tak, tak a jutro Pan Wodecki będzie w Gliwicach na pasztecikach.

_________________
Nein, nein, nein. Das kann nicht sein! Um nüchtern kannst du nicht!
Midttrafik: Vi skal nok køre dig - Uczmy się!


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł:
Napisane: Śr 9.06.2010, 15:19 

Dołączył(a): Cz 5.06.2008, 21:10
Posty: 896
Lokalizacja:
Zabrze Helenka
dexiu89 napisał(a):
Te darmobusy mogły by być włączone w numeracje z serii S-xx byłoby łatwiej i wygodniej.

Niby tak.Tylko wówczas KZK życzyłby sobie jakiś haracz za współorganizowanie ( np. za umieszczanie rozkładów jazdy na swoich stronach internetowych ). A tak - sprawa czysta : KZK się nie miesza i nie dostaje żadnej kasy. Chociaż nie jestem tego w stu procentach pewien.


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł:
Napisane: Śr 9.06.2010, 17:03 
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pt 27.12.2002, 15:38
Posty: 10557
Lokalizacja:
Josephsdorf-O/S
Bodzio napisał(a):
dexiu89 napisał(a):
Te darmobusy mogły by być włączone w numeracje z serii S-xx byłoby łatwiej i wygodniej.

Niby tak.Tylko wówczas KZK życzyłby sobie jakiś haracz za współorganizowanie ( np. za umieszczanie rozkładów jazdy na swoich stronach internetowych ). A tak - sprawa czysta : KZK się nie miesza i nie dostaje żadnej kasy. Chociaż nie jestem tego w stu procentach pewien.


Ja się dziwię, że część marketów chce płacić KZK ten haracz (wcale nie mały) za "organizowanie" darmobusa. A już w szczególności dziwne jest postępowania Auchana który zleca KZK część linii, a resztę robi samodzielnie.


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł:
Napisane: Śr 9.06.2010, 21:20 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Nd 19.10.2008, 9:22
Posty: 860
Lokalizacja:
Ruda Śląska - Bielszowice
W przypadku zabrzańskiego M1 by linia M1 -> Zabrze -> M1 została włączona w serię S-xx to obecna 250 musiała by być zlikwidowana ot choćby, że ma mało kursów w porównaniu z tą w/w.

_________________
Według Prezesa Organizatora komunikacja miejska jest na bardzo wysokim poziomie niczym w Berlinie.


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł:
Napisane: Śr 9.06.2010, 21:42 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz 4.11.2004, 21:27
Posty: 10946
Lokalizacja:
Bytom
memphis napisał(a):
A już w szczególności dziwne jest postępowania Auchana który zleca KZK część linii, a resztę robi samodzielnie.


W firmach prywatnych nie ma pojęcia "dziwne"- przecież gdyby się nie opłacało to już dawno po tej linii zostałyby jedynie wspomnienia.

_________________
"Dno naszego upadku narodowego nastąpiło wtedy, kiedyśmy popadli w umysłowy zastój, uwierzyli w osiągniętą doskonałość..."


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł:
Napisane: Śr 9.06.2010, 21:42 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz 4.11.2004, 21:27
Posty: 10946
Lokalizacja:
Bytom
dexiu89 napisał(a):
W przypadku zabrzańskiego M1 by linia M1 -> Zabrze -> M1 została włączona w serię S-xx to obecna 250 musiała by być zlikwidowana ot choćby, że ma mało kursów w porównaniu z tą w/w.


Cicho już, ok?

_________________
"Dno naszego upadku narodowego nastąpiło wtedy, kiedyśmy popadli w umysłowy zastój, uwierzyli w osiągniętą doskonałość..."


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł:
Napisane: Śr 9.06.2010, 22:04 
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pt 27.12.2002, 15:38
Posty: 10557
Lokalizacja:
Josephsdorf-O/S
Daro85 napisał(a):
memphis napisał(a):
A już w szczególności dziwne jest postępowania Auchana który zleca KZK część linii, a resztę robi samodzielnie.


W firmach prywatnych nie ma pojęcia "dziwne"- przecież gdyby się nie opłacało to już dawno po tej linii zostałyby jedynie wspomnienia.


No właśnie problem w tym, że nie ma mowy o tym, żeby się to opłacało. Za stawkę jaką markety płacą KZK GOP mieliby funkiel nówki co parę minut na każdej trasie. Jaki ma sens zlecanie przez Auchan Katowice S-10 via KZK z dodatkową dopłatą "za zarządzanie", a reszty bezpośrednio Pawelcowi (podejrzewam, że z podobną stawką za jaką ten jeździ dla KZK, choć mogę się mylić), skoro nawet obieg wozów jest wspólny?


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł:
Napisane: Śr 9.06.2010, 22:38 

Dołączył(a): Wt 1.05.2007, 18:56
Posty: 2746
memphis napisał(a):
No właśnie problem w tym, że nie ma mowy o tym, żeby się to opłacało. Za stawkę jaką markety płacą KZK GOP mieliby funkiel nówki co parę minut na każdej trasie.
No nie wiem. W większości przypadków jeżdżą Incognito i takimi wehikułami jak np te które jeździły jeszcze do niedawna na zlecenie Carrefour Bytom. Przyznam się że raz się pomyliłem wsiadając do darmobusa z napisem Biskupice sądziłem ze zajadę tam przez Karb-Bobrek.


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł:
Napisane: Cz 10.06.2010, 20:19 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): So 17.06.2006, 0:07
Posty: 1245
Lokalizacja:
PYSKOWICE
Ten darmobus co jeździ przez Pl.Piastów do M1 to już od dłuższego czasu tak kursuje?


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł:
Napisane: Cz 10.06.2010, 21:49 

Dołączył(a): Pt 11.02.2005, 12:54
Posty: 888
Przez Pl. Piastów? A od kiedy??? I co z 250/850???


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł:
Napisane: Cz 10.06.2010, 22:02 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): So 17.06.2006, 0:07
Posty: 1245
Lokalizacja:
PYSKOWICE
Jakieś MANidło NL202 tam kursuje, przystanek ma tam gdzie 112/250/850.
Od kiedy? Chyba dopiero od kilku dni, ponieważ gdyby wcześniej tam kursował to rzucil by sie w oczy.


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł:
Napisane: Pt 11.06.2010, 17:27 

Dołączył(a): Wt 28.08.2007, 19:14
Posty: 1073
Lokalizacja:
Zabrze
Wystarczy spojrzeć na stronę M1 Zabrze.
Cytuj:
Darmowe linie autobusowe

S1: Zabrze Maciejów M1 - Oś Kopernika Bruno - Kopernika Heweliusza - Korfantego II - Kotarbińskiego – Franciszkańska - Trocera - Plac Słowiański - kościół św.Józefa - PoIitechnika Śl. - komenda policji - Curie-Skłodowskiej - Al.Korfantego - Oś Kopernika Heweliusza - Oś Kopernika Bruno - Maciejów M1

S2: Zabrze Maciejów M1 - Gliwice Plac Sportowy - Żerniki Olszewskiego – Oś. Obrońców Pokoju - Szobieszowice Paderewskiego – Jałowcowa – Lisia – Myśliwska – Szobieszowice - Kopernika Saturna - Oś. Kopernika Perseusza – Gliwice Pionierów [NŻ] - Maciejów M1

S2: Zabrze Maciejów M1- Maciejów Kondratowicza- Gliwice Dąbrowskiego- Gliwice Plac Piastów- Sośnica most- Sośnica apteka- Gliwice Sośnica Bema- Maciejów Kondratowicza- Zabrze Maciejów M1

Linię S2 obsługuje jeden autobus, który kursuje wahadłowo.

Bezpłatne autobusy kursują 7 dni w tygodniu, z częstotliwością, co godzinę.
Przystanek autobusowy darmowych linii zlokalizowany jest w pobliżu głównego wejścia do Centrum Handlowego.


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł:
Napisane: Pt 11.06.2010, 20:28 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): So 17.06.2006, 0:07
Posty: 1245
Lokalizacja:
PYSKOWICE
Cytuj:
Szobieszowice

:)

Ja potrafie czytać rozkład jazdy, interesowało mnie tylko od kiedy kursuje ta linia.
Tyle.


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł:
Napisane: Pn 20.12.2010, 13:07 

Dołączył(a): Pn 15.12.2003, 18:58
Posty: 4084
Lokalizacja:
z Tarnowskich Gór
W Bytomiu - Karbiu na Konstytucji ok. 12:00 widziałem jakiegoś midibusa z tablicą podobną do tych jakie wożą darmobusy do bytomskiej Plejady. Nie był to jednak kurs do Orzegowa, może to jakaś nowa linia?


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł:
Napisane: Pn 20.12.2010, 17:35 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Nd 2.11.2008, 11:52
Posty: 843
Lokalizacja:
Bytom - Miechowice
Na pętli w Miechowicach też się pałętają jakieś małe Merce z Torbusu z otablicowaniem Carrefourowskim. Swego czasu na czas świąt jeździły 2 darmobusy. Jeden walił przez kopalnię na pętlę, a drugi bezpośrednio na Osiedle przez Stare Miechowice. Więc może jeszcze to funkcjonuje.


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł:
Napisane: Pn 20.12.2010, 22:14 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz 4.11.2004, 21:27
Posty: 10946
Lokalizacja:
Bytom
JacekSo napisał(a):
W Bytomiu - Karbiu na Konstytucji ok. 12:00 widziałem jakiegoś midibusa z tablicą podobną do tych jakie wożą darmobusy do bytomskiej Plejady. Nie był to jednak kurs do Orzegowa, może to jakaś nowa linia?


Na Plejadzie nie ma na ten temat informacji. Przynajmniej ja dziś nic nie widziałem

_________________
"Dno naszego upadku narodowego nastąpiło wtedy, kiedyśmy popadli w umysłowy zastój, uwierzyli w osiągniętą doskonałość..."


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł:
Napisane: Pn 3.01.2011, 23:17 

Dołączył(a): Pn 15.12.2003, 18:58
Posty: 4084
Lokalizacja:
z Tarnowskich Gór
1 stycznia zlikwidowana została linia T1 do Tesco przy Zagórskiej w Tarnowskich Górach. W ostatnich dniach jeździł tam turystyczny wysokopokładowy renault:
http://phototrans.eu/14,461402,0,Renaul ... _77KV.html


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 262 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 14  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  

© WPK − Forum oparte na silniku phpBB z wykorzystaniem tłumaczenia phpBB3.PLPolityka prywatności