Teraz jest Pt 14.12.2018, 11:53

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 434 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 22  Następna strona
Autor Wiadomość
 Post Tytuł: Transkom Piekary Śl.
Napisane: Nd 25.02.2007, 11:15 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr 8.01.2003, 14:43
Posty: 1256
Lokalizacja:
Piekary Śląskie
Pozwoliłem sobie założyć wątek, w którym będziemy rozmawiać o Transkomie Piekary Śl.
A pretekstem go jego zalozenia była stwierdzona wczoraj obecność dwóch MAN-ów NG272/NG312 na zajezdni. Z tego co zdążyłem zauwazyc MAN-y są koloru białego, niestety nie wiem skąd pochodzą.


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł:
Napisane: Nd 25.02.2007, 12:02 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz 13.04.2006, 21:25
Posty: 764
Moze transkom zacznie sprowadzać jakiś przyzwoity tabor. Bo często na 234/89 jeżdżą jelcze i IK, które nie są sprawne technicznie...


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł:
Napisane: Nd 25.02.2007, 14:12 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Wt 3.05.2005, 21:39
Posty: 723
Lokalizacja:
Ruda Śląska
To pewnie z powodu przetargu i wymogów na 201.

_________________
Jeżeli Delta kupuje niską podłogę to świat się już powoli kończy...


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł:
Napisane: Nd 25.02.2007, 19:08 
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pt 27.12.2002, 15:38
Posty: 10561
Lokalizacja:
Josephsdorf-O/S
arcziv napisał(a):
To pewnie z powodu przetargu i wymogów na 201.


Na 201 nie jest wymagany żaden niskopodłogowy przegub.


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł:
Napisane: Nd 25.02.2007, 20:37 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn 4.10.2004, 22:00
Posty: 13397
Lokalizacja:
Hajduki Wielkie
memphis napisał(a):
Na 201 nie jest wymagany żaden niskopodłogowy przegub.

W ogłoszeniu piszą co innego. BTW dlaczego w przypadku 201 tabor B ma mieć więcej niż 95 miejsc, a na 280 starczy tylko 90?


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł:
Napisane: Nd 25.02.2007, 20:42 

Dołączył(a): Cz 15.02.2007, 17:42
Posty: 851
Lokalizacja:
Zabrze
Bo Solbusy mają 92-proste.


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł:
Napisane: Nd 25.02.2007, 20:53 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn 4.10.2004, 22:00
Posty: 13397
Lokalizacja:
Hajduki Wielkie
czak napisał(a):
Bo Solbusy mają 92-proste.

gdyby przetarg był pod PKS to chcieliby przegubów z 92 roku;>


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł:
Napisane: Nd 25.02.2007, 21:05 

Dołączył(a): Cz 15.02.2007, 17:42
Posty: 851
Lokalizacja:
Zabrze
O tym już pisałem, gdzie indziej. Wcale nie twierdzę że pod PKS tylko widocznie taki tabor się sprawdził.


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł:
Napisane: Nd 25.02.2007, 21:37 
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pt 27.12.2002, 15:38
Posty: 10561
Lokalizacja:
Josephsdorf-O/S
adam86 napisał(a):
memphis napisał(a):
Na 201 nie jest wymagany żaden niskopodłogowy przegub.

W ogłoszeniu piszą co innego.


Ech, to chyba się ktoś machnął, bo to przecież bez sensu jest.

Cytuj:
BTW dlaczego w przypadku 201 tabor B ma mieć więcej niż 95 miejsc, a na 280 starczy tylko 90?


Bo Solbus SN11 ma mniej niż 95? ;-)


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł:
Napisane: Nd 25.02.2007, 21:52 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn 4.10.2004, 22:00
Posty: 13397
Lokalizacja:
Hajduki Wielkie
memphis napisał(a):
Ech, to chyba się ktoś machnął, bo to przecież bez sensu jest.

Wy to się tam lubicie tak machnąć:P Ostatnio przy 37 też się ktoś machnął i do dziś nie ma nowego przetargu;>


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł:
Napisane: Pn 26.02.2007, 8:39 

Dołączył(a): Cz 15.02.2007, 17:42
Posty: 851
Lokalizacja:
Zabrze
Solbus ma o ile sie nie myle 92. Tak podaja na stronce producenta.


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł:
Napisane: Pn 26.02.2007, 11:08 

Dołączył(a): Śr 7.02.2007, 9:16
Posty: 29
Lokalizacja:
Zaborze
To chyba o Tramskomie miał być temat?

A to co jeździ na 234/89/111 to naprawde czasem strach wsiadać...
i na dodatek w niektórych autobusach ten nie przyjemny zapaszek :/


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł:
Napisane: Pn 26.02.2007, 13:27 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Wt 3.05.2005, 21:39
Posty: 723
Lokalizacja:
Ruda Śląska
memphis napisał(a):
Ech, to chyba się ktoś machnął, bo to przecież bez sensu jest.

1. Fajny tam porządek jest, ja rozumię, jak się przytrafi mały błąd typu literówka czy jakąś kwotę się inaczej wpisze, ale czy wpisując zdnaie "jeden autobus przegubowy niskopodłogowy" można to zrobić omyłkowo. To rpawie jak słynne znikające słowa z ustawy LUB CZASOPISMA
2. Dlaczego wymóg jednego przeguba jest wg. Ciebie bezsensu? Co nie może tam jeden być i oznaczony na rozkładzie?

_________________
Jeżeli Delta kupuje niską podłogę to świat się już powoli kończy...


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł:
Napisane: Pn 26.02.2007, 14:14 
- Moderator -
Avatar użytkownika

Dołączył(a): So 28.12.2002, 11:06
Posty: 2357
Lokalizacja:
Zabrze
Arcio napisał(a):
To chyba o Tramskomie miał być temat?

A to co jeździ na 234/89/111 to naprawde czasem strach wsiadać...
i na dodatek w niektórych autobusach ten nie przyjemny zapaszek :/

Przesadzasz. "Nie wsiadać" do #05 i #26, reszta jest w miarę dobra :P

_________________
Please do not feed the Trolls / Prosimy nie karmić Trolli


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł:
Napisane: Pn 26.02.2007, 14:18 
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pt 27.12.2002, 15:38
Posty: 10561
Lokalizacja:
Josephsdorf-O/S
arcziv napisał(a):
1. Fajny tam porządek jest, ja rozumię, jak się przytrafi mały błąd typu literówka czy jakąś kwotę się inaczej wpisze, ale czy wpisując zdnaie "jeden autobus przegubowy niskopodłogowy" można to zrobić omyłkowo. To rpawie jak słynne znikające słowa z ustawy LUB CZASOPISMA


Można to zrobić omyłkowo jeśli osoba pisząca nie bardzo wie o co chodzi.

Cytuj:
2. Dlaczego wymóg jednego przeguba jest wg. Ciebie bezsensu? Co nie może tam jeden być i oznaczony na rozkładzie?


Jest bezsensu, bo te przeguby na 201 jeżdżą tylko w szczycie, więc jest nieopłacalny zakup i eksploatacja niskopodłogowego autobusu w chwili, gdy na innych liniach nawet na całodzienne zadania są warunki typu "dowolny hebel" - porównaj sobie z 39. Podobnie jest zresztą na 169/176, gdzie 176/4 wykonuje dziennie 30 km (jedno kółko) i ma tam jeździć niska podłoga.


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł: Re: Transkom Piekary Śl.
Napisane: Pn 26.02.2007, 14:45 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz 4.11.2004, 21:27
Posty: 10946
Lokalizacja:
Bytom
david82 napisał(a):
Pozwoliłem sobie założyć wątek, w którym będziemy rozmawiać o Transkomie Piekary Śl.
A pretekstem go jego zalozenia była stwierdzona wczoraj obecność dwóch MAN-ów NG272/NG312 na zajezdni. Z tego co zdążyłem zauwazyc MAN-y są koloru białego, niestety nie wiem skąd pochodzą.


A już się balem że wezmą N4014 z Bytomia

_________________
"Dno naszego upadku narodowego nastąpiło wtedy, kiedyśmy popadli w umysłowy zastój, uwierzyli w osiągniętą doskonałość..."


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł: Re: Transkom Piekary Śl.
Napisane: Pt 2.03.2007, 0:50 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr 8.01.2003, 14:43
Posty: 1256
Lokalizacja:
Piekary Śląskie
Daro85 napisał(a):
david82 napisał(a):
Pozwoliłem sobie założyć wątek, w którym będziemy rozmawiać o Transkomie Piekary Śl.
A pretekstem go jego zalozenia była stwierdzona wczoraj obecność dwóch MAN-ów NG272/NG312 na zajezdni. Z tego co zdążyłem zauwazyc MAN-y są koloru białego, niestety nie wiem skąd pochodzą.


A już się balem że wezmą N4014 z Bytomia


A dlaczego sie bales? Siejesz demagogie.


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł: Re: Transkom Piekary Śl.
Napisane: Pt 2.03.2007, 10:32 
- Moderator -
Avatar użytkownika

Dołączył(a): So 28.12.2002, 11:06
Posty: 2357
Lokalizacja:
Zabrze
david82 napisał(a):
Daro85 napisał(a):
david82 napisał(a):
Pozwoliłem sobie założyć wątek, w którym będziemy rozmawiać o Transkomie Piekary Śl.
A pretekstem go jego zalozenia była stwierdzona wczoraj obecność dwóch MAN-ów NG272/NG312 na zajezdni. Z tego co zdążyłem zauwazyc MAN-y są koloru białego, niestety nie wiem skąd pochodzą.


A już się balem że wezmą N4014 z Bytomia


A dlaczego sie bales? Siejesz demagogie.

a Ty trudne słownictwo :]

_________________
Please do not feed the Trolls / Prosimy nie karmić Trolli


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł:
Napisane: Pt 16.03.2007, 15:37 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Wt 3.05.2005, 21:39
Posty: 723
Lokalizacja:
Ruda Śląska
Dziś widziałem w Zabrzu na 111 nowy nabytek Transkomu, mianowicie krótki Man wyjechał. Nawet mu wyświetlacze zaprogramowali.

_________________
Jeżeli Delta kupuje niską podłogę to świat się już powoli kończy...


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł:
Napisane: Pt 16.03.2007, 19:32 

Dołączył(a): So 1.04.2006, 20:27
Posty: 694
Lokalizacja:
GóRny Śląsk
arcziv napisał(a):
Dziś widziałem w Zabrzu na 111 nowy nabytek Transkomu, mianowicie krótki Man wyjechał. Nawet mu wyświetlacze zaprogramowali.


ciekawe kiedy na 155 zadebiutuje :P

_________________
!!! ZMIEŃ BUS NA WÓZ !!!


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 434 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 22  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  

© WPK − Forum oparte na silniku phpBB z wykorzystaniem tłumaczenia phpBB3.PLPolityka prywatności