Teraz jest Nd 27.05.2018, 4:31

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 77 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Post Tytuł: Re: Polak Chorzów
Napisane: Pt 23.03.2012, 8:37 

Dołączył(a): Nd 19.02.2006, 19:05
Posty: 1180
butthead napisał(a):
Prędzej spodziewałbym się stopniowego przejmowania linii przez komunalnych, nawet kosztem cięć. Uznanie 51 za zintegrowaną funkcjonalnie i obszarowo to wręcz konieczność, będzie łatwiej wdrożyć projekt tablic przystankowych ;)

Zgadzam się w 100%, ale stanie jeszcze jedna rzecz a mianowicie komunalni podniosą ceny bo nie będą mieli konkurencji . Więc fachowcy z KZK GOPu niech już pracują nad listą cięć linii, albo taka już istnieje i czas ją wdrażać w życie , ja bym to zrobił od wakacji. Zresztą ja się i tak dziwię że seria cięć jeszcze nie została zrobiona tak jak PR.


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł: Re: Polak Chorzów
Napisane: Pt 23.03.2012, 9:36 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz 11.12.2008, 22:47
Posty: 2804
Spokojnie, tegoroczne pomiary wykażą, że jeszcze jest duże pole do popisu ;)

_________________
Tak się zastanawiałem, czy wpisanie naszej sieci tramwajowej
do UNESCO uchroniłoby przed likwidacją kolejne linie.

- inż. Łukasz Klyszcz
To jest poważne forum

- użytkownik Forum Tramwajów Śląskich


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł: Re: Polak Chorzów
Napisane: Pt 23.03.2012, 13:00 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn 4.10.2004, 22:00
Posty: 13329
Lokalizacja:
Hajduki Wielkie
butthead napisał(a):
Prędzej spodziewałbym się stopniowego przejmowania linii przez komunalnych, nawet kosztem cięć. Uznanie 51 za zintegrowaną funkcjonalnie i obszarowo to wręcz konieczność, będzie łatwiej wdrożyć projekt tablic przystankowych ;)

Gdyby tak jeszcze PKM miał czym tam jeździć.


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł: Re: Polak Chorzów
Napisane: Pt 23.03.2012, 14:47 

Dołączył(a): Cz 5.07.2007, 21:07
Posty: 5585
Lokalizacja:
Piekary Śląskie
T11 napisał(a):
Na 165 podział jest następujący: Rudpol obsługuje trzy plany,a Kłosok dwa. Oprócz solarki na 165 są jeszcze jelcze #01 oraz #08.

Dzisiaj na 165 jakby kogos interesowalo wyglada to tak: /1 #5 /2 #9 ? 3/ #05 4/ #01 /5 #08

_________________
"Gdy debil nie wie, że jest debilem to ma przewalone.." G. Tabor :D


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł: Re: Polak Chorzów
Napisane: Nd 25.03.2012, 10:01 

Dołączył(a): Wt 8.01.2008, 10:53
Posty: 479
Lokalizacja:
Katowice
W związku z zakończeniem działalności przez pana Polaka, mam do Was 2 pytania. Przewoźnik działał pod szyldem KZK GOP przez ładnych kilkanaście lat. W którym roku dokładnie zaczął jeździć?
Chciałbym też jeśli to możliwe poprosić Was o pomoc w ustaleniu na jakich liniach H. Polak miał okazję się pojawić. Poza wygranymi przetargami ciekawią mnie też wszelkie epizody.
Zacznę od linii, które sam pamiętam. Tak więc: S-2, S-3, 23, 39, 51, 96, 98, 139, 165, 222, 236, 607, 608, 664, 665, 672, 708, 912, 951. Teraz pytanie czy jeździł też na 8, 155, 215 i 198/698?
Pamiętam przez mgłę również jakieś linie hipermarketowe w Rudzie Śląskiej. Dziękuję za wszelkie informacje.


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł: Re: Polak Chorzów
Napisane: Nd 25.03.2012, 10:20 
P Śl napisał(a):
Pamiętam przez mgłę również jakieś linie hipermarketowe w Rudzie Śląskiej. Dziękuję za wszelkie informacje.


Dokładnie to były linie S-11, S-12, S-13

Swego czasu jeździł na 155, 215 i 198


Na górę strony
  
Cytuj  
 Post Tytuł: Re: Polak Chorzów
Napisane: Nd 25.03.2012, 10:24 

Dołączył(a): Nd 13.03.2011, 18:55
Posty: 412
Polak miał również swego czasu 753 . T-8 również jak i zastępcze T-11,T-20.


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł: Re: Polak Chorzów
Napisane: Nd 25.03.2012, 10:26 

Dołączył(a): Cz 5.07.2007, 21:07
Posty: 5585
Lokalizacja:
Piekary Śląskie
MeXx napisał(a):
P Śl napisał(a):
Pamiętam przez mgłę również jakieś linie hipermarketowe w Rudzie Śląskiej. Dziękuję za wszelkie informacje.


Dokładnie to były linie S-11, S-12, S-13

Swego czasu jeździł na 155, 215 i 198

A Tobie skad sie to wzielo ?.

_________________
"Gdy debil nie wie, że jest debilem to ma przewalone.." G. Tabor :D


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł: Re: Polak Chorzów
Napisane: Nd 25.03.2012, 11:03 

Dołączył(a): Nd 13.03.2011, 18:55
Posty: 412
http://phototrans.eu/14,48908,0,Jelcz_L11_2_17.html

a chociażby ztąd


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł: Re: Polak Chorzów
Napisane: Nd 25.03.2012, 11:10 
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pt 27.12.2002, 15:38
Posty: 10558
Lokalizacja:
Josephsdorf-O/S
citadis napisał(a):
W związku z zakończeniem działalności przez pana Polaka, mam do Was 2 pytania. Przewoźnik działał pod szyldem KZK GOP przez ładnych kilkanaście lat. W którym roku dokładnie zaczął jeździć?


Jeszcze dla WPK jeździł jako podwykonawca.

Z linii to oczywiście jeszcze 122. A jak 753 to i 752.


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł: Re: Polak Chorzów
Napisane: Nd 25.03.2012, 13:16 

Dołączył(a): Cz 5.07.2007, 21:07
Posty: 5585
Lokalizacja:
Piekary Śląskie
marekk napisał(a):
http://phototrans.eu/14,48908,0,Jelcz_L11_2_17.html

a chociażby ztąd

Naucz sie pisac, przyjrzyj sie dobrze, a dopiero potem komentuj, bo nie zlapales o co mi chodzi.

_________________
"Gdy debil nie wie, że jest debilem to ma przewalone.." G. Tabor :D


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł: Re: Polak Chorzów
Napisane: Nd 25.03.2012, 13:27 

Dołączył(a): Pn 15.12.2003, 18:58
Posty: 4098
Lokalizacja:
z Tarnowskich Gór
P Śl napisał(a):
Naucz sie pisac, przyjrzyj sie dobrze, a dopiero potem komentuj, bo nie zlapales o co mi chodzi.

Może jak zaczniesz precyzyjniej pytać i cytować to dostaniesz pożądaną odpowiedź.


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł: Re: Polak Chorzów
Napisane: Nd 25.03.2012, 13:54 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr 8.01.2003, 14:43
Posty: 1256
Lokalizacja:
Piekary Śląskie
memphis napisał(a):

Jeszcze dla WPK jeździł jako podwykonawca.

Z linii to oczywiście jeszcze 122. A jak 753 to i 752.


i 744.


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł: Re: Polak Chorzów
Napisane: Nd 25.03.2012, 17:44 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Nd 19.10.2008, 9:22
Posty: 860
Lokalizacja:
Ruda Śląska - Bielszowice
citadis napisał(a):
W związku z zakończeniem działalności przez pana Polaka, mam do Was 2 pytania. Przewoźnik działał pod szyldem KZK GOP przez ładnych kilkanaście lat. W którym roku dokładnie zaczął jeździć?
Chciałbym też jeśli to możliwe poprosić Was o pomoc w ustaleniu na jakich liniach H. Polak miał okazję się pojawić. Poza wygranymi przetargami ciekawią mnie też wszelkie epizody.
Zacznę od linii, które sam pamiętam. Tak więc: S-2, S-3, 23, 39, 51, 96, 98, 139, 165, 222, 236, 607, 608, 664, 665, 672, 708, 912, 951. Teraz pytanie czy jeździł też na 8, 155, 215 i 198/698?
Pamiętam przez mgłę również jakieś linie hipermarketowe w Rudzie Śląskiej. Dziękuję za wszelkie informacje.


Był obecny na 155 w okresie gdy 155 była linią dwukierunkową. Na 698 odkąd pamiętam jeździło PKM Gliwice Dabami i Jelczami.

_________________
Według Prezesa Organizatora komunikacja miejska jest na bardzo wysokim poziomie niczym w Berlinie.


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł: Re: Polak Chorzów
Napisane: Nd 25.03.2012, 19:55 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Wt 3.05.2005, 21:39
Posty: 722
Lokalizacja:
Ruda Śląska
MeXx napisał(a):
P Śl napisał(a):
Pamiętam przez mgłę również jakieś linie hipermarketowe w Rudzie Śląskiej. Dziękuję za wszelkie informacje.


Dokładnie to były linie S-11, S-12, S-13

Swego czasu jeździł na 155, 215 i 198


Na 147 też jeździł przez jakieś 3 miesiące . To były czasy jak Delta przestała tam jeździć. Pamiętam, że w tym okresie na pętli w Halembie stały Ikarusy Polakowe ze 155 i 147.

_________________
Jeżeli Delta kupuje niską podłogę to świat się już powoli kończy...


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł: Re: Polak Chorzów
Napisane: Nd 25.03.2012, 20:13 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Nd 5.01.2003, 9:08
Posty: 3897
Lokalizacja:
Katowice
david82 napisał(a):
memphis napisał(a):

Jeszcze dla WPK jeździł jako podwykonawca.

Z linii to oczywiście jeszcze 122. A jak 753 to i 752.


i 744.


i 80. Ale to bardzo zamierzchłe czasy ;-)


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł: Re: Polak Chorzów
Napisane: Nd 25.03.2012, 20:34 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Nd 28.02.2010, 21:37
Posty: 139
Lokalizacja:
Josephsdorf-O/S
YoMaHa napisał(a):
david82 napisał(a):
memphis napisał(a):

Jeszcze dla WPK jeździł jako podwykonawca.

Z linii to oczywiście jeszcze 122. A jak 753 to i 752.


i 744.


i 80. Ale to bardzo zamierzchłe czasy ;-)


No to trzeba jeszcze dorzucić C.


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł: Re: Polak Chorzów
Napisane: Nd 25.03.2012, 20:42 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Nd 5.01.2003, 9:08
Posty: 3897
Lokalizacja:
Katowice
Jarek napisał(a):
YoMaHa napisał(a):
david82 napisał(a):
memphis napisał(a):
Jeszcze dla WPK jeździł jako podwykonawca.

Z linii to oczywiście jeszcze 122. A jak 753 to i 752.
i 744.
i 80. Ale to bardzo zamierzchłe czasy ;-)
No to trzeba jeszcze dorzucić C.
Fakt, zapomniałem o klamkowcach... Kojarzysz, ile ich było?


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł: Re: Polak Chorzów
Napisane: Nd 25.03.2012, 20:46 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Nd 28.02.2010, 21:37
Posty: 139
Lokalizacja:
Josephsdorf-O/S
YoMaHa napisał(a):
Jarek napisał(a):
YoMaHa napisał(a):
david82 napisał(a):
memphis napisał(a):
Jeszcze dla WPK jeździł jako podwykonawca.

Z linii to oczywiście jeszcze 122. A jak 753 to i 752.
i 744.
i 80. Ale to bardzo zamierzchłe czasy ;-)
No to trzeba jeszcze dorzucić C.
Fakt, zapomniałem o klamkowcach... Kojarzysz, ile ich było?


Proszę nie mylić Transgóru Bytom z Heniem Polakiem (ten wystawiał Ikarusy 260).


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł: Re: Polak Chorzów
Napisane: Nd 25.03.2012, 20:52 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Nd 5.01.2003, 9:08
Posty: 3897
Lokalizacja:
Katowice
Jarek napisał(a):
Proszę nie mylić Transgóru Bytom z Heniem Polakiem (ten wystawiał Ikarusy 260).

Sorry, dawno nie grzebałem w archiwum ;-) i nie odświeżałem wiedzy...


Proszę ciąć cytaty ;) /admin


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 77 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
cron

© WPK − Forum oparte na silniku phpBB z wykorzystaniem tłumaczenia phpBB3.PLPolityka prywatności