Teraz jest Pt 23.02.2018, 3:20

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 183 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Następna strona
Autor Wiadomość
 Post Tytuł: Rudpol-opa Ruda Śl.
Napisane: Śr 9.09.2009, 6:50 

Dołączył(a): So 20.10.2007, 19:31
Posty: 159
Lokalizacja:
Ruda Śląska
Nie ma jeszcze tematu o tym przewoźniku, więc go stworzyłem.

Jak wczoraj jechałem autobusem linii nr 982, to zauważyłem, że w autobusie Jelcz M11 #02 działa wizualne zapowiadanie przystanków.

_________________
Linia tramwajowa nr 18 musi istnieć!!! Nie pozwólmy likwidować kolejnych linii tramwajowych w GOP!!!


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł:
Napisane: Śr 9.09.2009, 9:11 

Dołączył(a): Nd 1.10.2006, 19:22
Posty: 153
Lokalizacja:
Ruda Śląska
W poniedziałek na 144 był MAZ 203# 06


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł: Re: Rudpol-opa Ruda Śl.
Napisane: Śr 9.09.2009, 10:14 
- Moderator -
Avatar użytkownika

Dołączył(a): So 28.12.2002, 11:06
Posty: 2357
Lokalizacja:
Zabrze
KZKGaPowicz napisał(a):
w autobusie Jelcz M11 #02 działa wizualne zapowiadanie przystanków.
Tzn. okna umyli i widać jaki jest przystanek? :>

_________________
Please do not feed the Trolls / Prosimy nie karmić Trolli


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł: Re: Rudpol-opa Ruda Śl.
Napisane: Śr 9.09.2009, 10:21 

Dołączył(a): So 20.10.2007, 19:31
Posty: 159
Lokalizacja:
Ruda Śląska
Slavco napisał(a):
KZKGaPowicz napisał(a):
w autobusie Jelcz M11 #02 działa wizualne zapowiadanie przystanków.
Tzn. okna umyli i widać jaki jest przystanek? :>
To znaczy, że na wyświetlaczu wewnętrznym wyświetla się informacja: "Następny przystanek", a za chwilę pojawia się nazwa konkretnego przystanku.

_________________
Linia tramwajowa nr 18 musi istnieć!!! Nie pozwólmy likwidować kolejnych linii tramwajowych w GOP!!!


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł:
Napisane: Śr 9.09.2009, 15:23 

Dołączył(a): So 1.04.2006, 20:27
Posty: 693
Lokalizacja:
GóRny Śląsk
No w końcu posiadają certyfikat jakości ISO ;)

_________________
!!! ZMIEŃ BUS NA WÓZ !!!


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł:
Napisane: Śr 9.09.2009, 16:34 
- Moderator -
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr 22.09.2004, 14:01
Posty: 505
Lokalizacja:
Katowice
potomek1920 napisał(a):
No w końcu posiadają certyfikat jakości ISO ;)

Najpierw dowiedz się co to jest, a potem pisz.


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł:
Napisane: Śr 9.09.2009, 21:28 

Dołączył(a): So 1.04.2006, 20:27
Posty: 693
Lokalizacja:
GóRny Śląsk
piotrekw napisał(a):
potomek1920 napisał(a):
No w końcu posiadają certyfikat jakości ISO ;)

Najpierw dowiedz się co to jest, a potem pisz.


http://www.rudpol-opa.com.pl/nowa2/info.htm

_________________
!!! ZMIEŃ BUS NA WÓZ !!!


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł:
Napisane: Śr 9.09.2009, 21:30 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn 4.10.2004, 22:00
Posty: 13305
Lokalizacja:
Hajduki Wielkie
potomek1920 napisał(a):
piotrekw napisał(a):
potomek1920 napisał(a):
No w końcu posiadają certyfikat jakości ISO ;)

Najpierw dowiedz się co to jest, a potem pisz.


http://www.rudpol-opa.com.pl/nowa2/info.htm

No i? Po co to wklejasz?


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł:
Napisane: Śr 9.09.2009, 22:06 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz 27.03.2008, 12:27
Posty: 347
Lokalizacja:
Ruda Śląska
Zapewne normy te stosują w pozostałej działalności.

Mam wrażenie że ze świadomością Polaków odnośnie ISO jest jak ze świadomością odnośnie posiadania tytułu magistra :D


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł:
Napisane: Cz 10.09.2009, 10:05 
- Moderator -
Avatar użytkownika

Dołączył(a): So 28.12.2002, 11:06
Posty: 2357
Lokalizacja:
Zabrze
bobo napisał(a):
Mam wrażenie że ze świadomością Polaków odnośnie ISO jest jak ze świadomością odnośnie posiadania tytułu magistra :D
Wrażenie złudnym jest, przynajmniej dla tej poważniejszej części firm, która chwali sobie porządek w dokumentach, przepływie informacji itp., narzekając jedynie na wysokie koszta audytów.

A co do "magisterków", to się wypowiadać nie będę. Nie warto.

_________________
Please do not feed the Trolls / Prosimy nie karmić Trolli


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł:
Napisane: Pt 11.09.2009, 14:38 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz 4.11.2004, 21:27
Posty: 10946
Lokalizacja:
Bytom
Slavco napisał(a):
Wrażenie złudnym jest, przynajmniej dla tej poważniejszej części firm, która chwali sobie porządek w dokumentach, przepływie informacji itp., narzekając jedynie na wysokie koszta audytów.


ISO samo w sobie nie gwarantuje sukcesu, ale dobrze wdrożone ISO może sprawić, że będzie do niego bliżej. Zresztą zazwyczaj lepiej się gra w grę, gdzie zasady są ustalone.

_________________
"Dno naszego upadku narodowego nastąpiło wtedy, kiedyśmy popadli w umysłowy zastój, uwierzyli w osiągniętą doskonałość..."


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł:
Napisane: Wt 6.10.2009, 18:13 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr 29.04.2009, 19:27
Posty: 63
Lokalizacja:
Ruda Śląska
Dziś o godz. 6:55 przy przystanku Ruda Dworzec PKP widziany Solaris z numerem 07 i wyświetlaczem: "Przejazd służbowy" jechał z Rudy Południowej w kierunku Starego Osiedla i Zabrza.

_________________
Ruda Dworzec PKP 39 146 147 155 230 255 955 T18


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł:
Napisane: Śr 7.10.2009, 19:39 

Dołączył(a): So 1.04.2006, 20:27
Posty: 693
Lokalizacja:
GóRny Śląsk
Salazas napisał(a):
Dziś o godz. 6:55 przy przystanku Ruda Dworzec PKP widziany Solaris z numerem 07 i wyświetlaczem: "Przejazd służbowy" jechał z Rudy Południowej w kierunku Starego Osiedla i Zabrza.


Wczoraj widziałem z takim samym napisem ich M11 jadącą w stronę Ligoty około godziny 15.

_________________
!!! ZMIEŃ BUS NA WÓZ !!!


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł:
Napisane: Cz 18.02.2010, 17:39 

Dołączył(a): So 20.10.2007, 19:31
Posty: 159
Lokalizacja:
Ruda Śląska
W Solarisie Urbino 12 #06 już od dość dawna działa głosowe i wizualne zapowiadanie przystanków.

_________________
Linia tramwajowa nr 18 musi istnieć!!! Nie pozwólmy likwidować kolejnych linii tramwajowych w GOP!!!


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł:
Napisane: Cz 18.02.2010, 23:12 

Dołączył(a): So 1.04.2006, 20:27
Posty: 693
Lokalizacja:
GóRny Śląsk
KZKGaPowicz napisał(a):
W Solarisie Urbino 12 #06 już od dość dawna działa głosowe i wizualne zapowiadanie przystanków.


Co to jest te wizualne zapowiadanie? Bo nie miałem jeszcze przyjemności nim jechać.

_________________
!!! ZMIEŃ BUS NA WÓZ !!!


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł:
Napisane: Cz 18.02.2010, 23:30 
Administrator

Dołączył(a): Nd 5.01.2003, 14:15
Posty: 7573
Chodzi o to, że po prostu wyświetlacz wewnętrzny jest wykorzystany w celu, do którego został na wozie zamontowany ;)


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł:
Napisane: Cz 18.02.2010, 23:53 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz 14.01.2010, 18:58
Posty: 2091
Lokalizacja:
Oś. Rechabilitacji Czenstochowska Cmętarz
KZKGaPowicz napisał(a):
W Solarisie Urbino 12 #06 już od dość dawna działa głosowe i wizualne zapowiadanie przystanków.


W jelczu również.


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł: Re: Rudpol-opa Ruda Śl.
Napisane: Śr 15.06.2011, 11:30 

Dołączył(a): Cz 28.04.2011, 16:03
Posty: 40
Rudpol chyba zakupił nowego Jelcza 120m (#09), dzisiaj rano go widziałem na 982


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł: Re: Rudpol-opa Ruda Śl.
Napisane: Śr 15.06.2011, 13:01 

Dołączył(a): Cz 5.07.2007, 21:07
Posty: 5585
Lokalizacja:
Piekary Śląskie
http://phototrans.eu/14,260047,0,Jelcz_120M_446.html
Po mojemu, ktorys z tych 3 z DLA jak dobrze widze, bo zdaje sie byly na sprzedaz w ostatnim czasie ?. Jezdzi na 982/3, wiec zostalo mu jeszcze koleczko dzisiaj.

_________________
"Gdy debil nie wie, że jest debilem to ma przewalone.." G. Tabor :D


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł: Re: Rudpol-opa Ruda Śl.
Napisane: Śr 15.06.2011, 14:48 

Dołączył(a): Cz 5.07.2007, 21:07
Posty: 5585
Lokalizacja:
Piekary Śląskie
http://phototrans.eu/14,480213,0,Jelcz_120M_3_443.html
Z tego co mi sie udalo dojrzec to mial blachy DW 599xx. Dwie ostatnie pozycje wydawaly mi sie inne, ale istnieje tylko jeden z takimi blachami.

_________________
"Gdy debil nie wie, że jest debilem to ma przewalone.." G. Tabor :D


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 183 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
cron

© WPK − Forum oparte na silniku phpBB z wykorzystaniem tłumaczenia phpBB3.PLPolityka prywatności