Teraz jest So 21.10.2017, 0:15

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Post Tytuł: Symulacje fikcyjne: Wyspa Raczyńska
Napisane: Wt 9.12.2014, 12:51 

Dołączył(a): Pt 16.01.2009, 15:49
Posty: 112
Lokalizacja:
Zgierz
Od dłuższego czasu tworzę symulację fikcyjnej Wyspy Raczyńskiej. Obecnie stworzone są sieci komunikacyjne prawie wszystkich miast (oprócz linii miejskiej w Lipnicach relacji Szpital-Rynek-Dworzec, skomunikowanej z pociągami), uproszczona sieć kolejowa, kilka linii PKS-u i przew. prywatnych. Miasta Raczyn, Hrubice i Wolniewice posiadają KM organizowaną przez Związek Komunikacyjny Wyspy Raczyńskiej, w związku z czym mają unię biletową (która obowiązuje również w pociągach PR na trasach łączących te miasta), pozostałe mają swoje MPK, MZK, PKM-y. W symulacji znajdziemy również kolej wąskotorową łączącą Albertowice z Jakubowicami, którą obsługuje wagon motorowy Mbxd-1. Zachęcam do pobierania i komentowania :)

KLIK!


Ostatnio edytowano Wt 1.12.2015, 20:45 przez BB1993, łącznie edytowano 1 raz

Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł: Re: Symulacje fikcyjne: Wyspa Raczyńska
Napisane: Wt 9.12.2014, 15:08 

Dołączył(a): Nd 11.02.2007, 21:58
Posty: 50
Mi po pobraniu brakuje lturm.uz1 czy jakoś tak. Zerknij, czy na pewno opublikowałeś kompletne archiwum.


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł: Re: Symulacje fikcyjne: Wyspa Raczyńska
Napisane: Śr 10.12.2014, 11:53 

Dołączył(a): Pt 16.01.2009, 15:49
Posty: 112
Lokalizacja:
Zgierz
Rzeczywiście, mój błąd. Ten plik to latarnia morska, który występuje również w słynnej symulacji Demo_0.nt3.

Teraz powinno być dobrze :)

KLIK!


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł: Re: Symulacje fikcyjne: Wyspa Raczyńska
Napisane: Pt 12.12.2014, 18:32 

Dołączył(a): Wt 4.10.2005, 20:39
Posty: 65
Lokalizacja:
Kraków Prokocim
Pomysł ciekawy, aż prosi się o zagospodarowanie terenu :) Czekam na dalsze efekty pracy :)

_________________
PTM Nidso jest cacy ! :)


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł: Re: Symulacje fikcyjne: Wyspa Raczyńska
Napisane: So 3.01.2015, 9:00 

Dołączył(a): So 3.01.2015, 8:57
Posty: 1
Mi tam się podoba- w ogóle pochwale każdą makietę gdzie twórca dokłada starań żeby tabor na trasach był zbliżony do rzeczywistego :-) a tu dołożył, poza tym fajna informacja i w ogóle tak kolorowo jak ja lubię :-)
Aha tylko coś dużo kościołów przy Szosie Kisielińskiej ;-)

_________________
http://www.certkiller.com/training/itil-processes.htm
http://www.certkiller.com/exam-CCD-410.htm


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł: Re: Symulacje fikcyjne: Wyspa Raczyńska
Napisane: So 3.01.2015, 20:23 

Dołączył(a): Pt 16.01.2009, 15:49
Posty: 112
Lokalizacja:
Zgierz
To ja się dorobiłem Szosy Kisielińskiej? Hareem, chyba nie ten temat :D


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł: Re: Symulacje fikcyjne: Wyspa Raczyńska
Napisane: Pt 13.11.2015, 20:43 

Dołączył(a): Pt 16.01.2009, 15:49
Posty: 112
Lokalizacja:
Zgierz
Na dalsze efekty pracy trzeba było czekać prawie rok :D Zbudowane są już Karnice, Zakliczyn, Pawłowice i część Olgierdowa. Hrubice zostały gruntownie przebudowane, choć na razie autobusy nadal służą co najwyżej biedronkom, żabkom i innym zwierzątkom :) Rozwinęła się też komunikacja miejska w Lipnicach, w Raczynie uruchomiono kilka kolejnych linii tramwajowych. Mam też pomysł pierwszego remontu i objazdów, ale może najpierw komunikacja nocna w największym mieście wyspy. Zapraszam przy okazji na stronę mojej symulacji, gdzie znajdziecie link do najnowszej wersji :)


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł: Re: Symulacje fikcyjne: Wyspa Raczyńska
Napisane: Pt 20.11.2015, 17:15 

Dołączył(a): So 16.10.2010, 8:12
Posty: 61
Na czym opierałeś sieć autobusową w raczynie? Mie to wyglada na mix W-wy i Szczecina i być może Łodzi


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł: Re: Symulacje fikcyjne: Wyspa Raczyńska
Napisane: Pt 20.11.2015, 19:29 

Dołączył(a): Pt 16.01.2009, 15:49
Posty: 112
Lokalizacja:
Zgierz
Sieci autobusowej to na niczym nie opierałem :D Na kartce rozrysowałem jedynie schemat linii tramwajowych i wyznaczyłem trasy. Rysowanie komunikacji spalinowej zacząłem od... Wolniewic, które umieściłem gdzieś tam daleko od Raczyna, a potem umieszczałem inne miasta. Numeracja linii w Raczynie odpowiada kolejności uruchamiania i wymyślania tras, najpierw było 101, potem 102, itd. Do tej pory nie wymyśliłem, gdzie "kiedyś" jeździło 131 ;)

Co do reszty miast to są one podobne do realnych miejscowości w Polsce, i do ich układów komunikacyjnych z lat 80. i 90. XX wieku ;)


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł: Re: Symulacje fikcyjne: Wyspa Raczyńska
Napisane: Pt 18.12.2015, 23:16 

Dołączył(a): Pt 16.01.2009, 15:49
Posty: 112
Lokalizacja:
Zgierz
Na stronie http://www.wyspa-raczynska.cba.pl w dziale Symulacja można znaleźć najnowszą wersję symulacji Wyspy Raczyńskiej ze zbudowanym porządnym fragmentem głównego miasta mojej fikcyjnej wyspy. Zapraszam serdecznie ;)


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł: Re: Symulacje fikcyjne: Wyspa Raczyńska
Napisane: So 21.05.2016, 21:16 

Dołączył(a): Pt 16.01.2009, 15:49
Posty: 112
Lokalizacja:
Zgierz
Wyspa cały czas się buduje ;) Raczyn jest zbudowany w około 80 %, kilka miast z komunikacją jest już w całości. Wkrótce biorę się za linie PKS-ów i pociągi. Stopniowo będzie powstawać także sceneria. A jak dobrze pójdzie, najpóźniej za rok to, co tygryski lubią najbardziej. Remonty linii kolejowych, tramwajowych, Noce Muzeów, Wszystkie Święte i inne cuda-wianki. Dzisiaj wysłałem do buttheada najnowszą wersję do wrzucenia na stronę Bahn w Polsce. Przy okazji Wyspa "przeniosła" się do Bahn 3.88, co poskutkuje wprowadzeniem kierunków jazdy i innymi bajerami.


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł: Re: Symulacje fikcyjne: Wyspa Raczyńska
Napisane: Pn 23.05.2016, 14:48 

Dołączył(a): Nd 11.02.2007, 21:58
Posty: 50
Super. To naprawdę fajna, wartościowa symulacja. Czekam z zaciekawieniem na nową odsłonę.


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł: Re: Symulacje fikcyjne: Wyspa Raczyńska
Napisane: Pt 24.06.2016, 19:47 

Dołączył(a): Pt 16.01.2009, 15:49
Posty: 112
Lokalizacja:
Zgierz
Nie mogłem się doczekać, żeby zrobić jakiś remont :D Wersja "objazdowa" ulicy Postępu obowiązująca od poniedziałku jest już dostępna na stronie w zakładce Symulacja. Aktualizację na stronę BAHN w Polsce wyślę za jakieś pół roku coby zbytnio nie spamować buttheada oraz nie zdominować działu fikcyjnych symulacji coraz to nowymi wersjami ;)


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł: Re: Symulacje fikcyjne: Wyspa Raczyńska
Napisane: Śr 9.11.2016, 20:02 

Dołączył(a): Pt 16.01.2009, 15:49
Posty: 112
Lokalizacja:
Zgierz
Wkrótce w Raczynie zostanie uruchomiona kolejna grupa linii komunikacyjnych. Będą to linie obsługiwane autobusami klasy MINI (na razie domyślnymi, sprawami taborowymi zajmę się po stworzeniu scenerii wszystkich miast). Zastanawiam się, jaką dać numerację. Na razie mam trzy pomysły:
1. linie na 500 (100 to zwykłe; 200 - podmiejskie; 300 - okresowe miejskie; 400 - nocne; 500 - wolne; 600 - specjalne; 700 - autobusy poza Raczynem [w czasach WPKM wszystkie miasta, obecnie tylko Wolniewice sobie zostawiły 3-cyfrowe numery])
2. oznaczenia literowe A, B, C, ... bądź od nazw osiedli/dzielnic/ulic, po których kursują
3. oznaczenia typu M1, M2, ....

Może ktoś mi poradzi, a jeśli nie to zadecyduje los ;)


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł: Re: Symulacje fikcyjne: Wyspa Raczyńska
Napisane: Wt 15.11.2016, 14:39 

Dołączył(a): So 16.10.2010, 8:12
Posty: 61
Ja dałbym na 500, o ile obowiązują te same bilety w przeciwnym razie polecałbym oznaczenia od nazw osiedli


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł: Re: Symulacje fikcyjne: Wyspa Raczyńska
Napisane: Wt 15.11.2016, 19:00 

Dołączył(a): Pt 16.01.2009, 15:49
Posty: 112
Lokalizacja:
Zgierz
Bilety obowiązują te same, więc chyba rzeczywiście zrobię na 500.


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł: Re: Symulacje fikcyjne: Wyspa Raczyńska
Napisane: Wt 28.03.2017, 10:03 

Dołączył(a): Nd 11.02.2007, 21:58
Posty: 50
Strasznie się dłuży ten remont ul. Postępu, czy tylko mi się tak zdaje? ;)

Ktoś tam w ratuszu nadzoruje te prace? :)


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł: Re: Symulacje fikcyjne: Wyspa Raczyńska
Napisane: So 15.04.2017, 22:37 

Dołączył(a): Pt 16.01.2009, 15:49
Posty: 112
Lokalizacja:
Zgierz
Tempo odpowiedzi też mam jak budowa ul. Postępu. Wkrótce zostanie oddana do użytku wraz z powrotem linii wszelakich :D A przy okazji uchylę rąbka tajemnicy, że został opracowany nowy układ linii tramwajowych w Raczynie. Linii będzie mniej ale pojadą dużo częściej a niektóre nawet na trójskładach. Wkrótce przedstawiony zostanie również projekt budowy trzech tras tramwajowych. Pewnie część z Was zauważyła, że dwa duże osiedla mieszkaniowe muszą się męczyć w autobusach. Jedna z tras wymaga wielkich nakładów finansowych ale miasto ma pieniądze ;) Oczywiście nie obędzie się bez objazdów, zmian tras i innych smaczków :D


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł: Re: Symulacje fikcyjne: Wyspa Raczyńska
Napisane: Wt 18.04.2017, 16:28 

Dołączył(a): Pt 16.01.2009, 15:49
Posty: 112
Lokalizacja:
Zgierz
Zapraszam ;)


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł: Re: Symulacje fikcyjne: Wyspa Raczyńska
Napisane: Nd 4.06.2017, 21:30 

Dołączył(a): Pt 16.01.2009, 15:49
Posty: 112
Lokalizacja:
Zgierz
Czas wielkich inwestycji nastał w Raczynie. Oprócz objazdów i przebudowy za niecały miesiąc miasto zacznie przeszywać pisk zestawów kołowych na łukach i ryk Raby. Szczegóły na witrynie internetowej Wyspy Raczyńskiej ;)


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  

© WPK − Forum oparte na silniku phpBB z wykorzystaniem tłumaczenia phpBB3.PLPolityka prywatności