Teraz jest Pt 20.07.2018, 23:15

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 82 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
 Post Tytuł:
Napisane: Cz 8.01.2009, 14:26 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz 4.11.2004, 21:27
Posty: 10946
Lokalizacja:
Bytom
Dziwny napisał(a):
Np. potrzebujesz 25 gniotów w symulacji. W I metodzie masz 25 osobnych pojazdów, a w II jeden pojazd wstawiony 25 razy.


Ta pierwsza metoda jest lekko nieekonomiczna, bo po pierwsze czasochłonna, a po drugie trochę dużo miejsca to potem na dysku zajmuje. Poza tym autobus jest jednak wytworem fabrycznym w dodatku często seryjnym, więc poszczególne egzemplarze dużo się od siebie nie różnią.

_________________
"Dno naszego upadku narodowego nastąpiło wtedy, kiedyśmy popadli w umysłowy zastój, uwierzyli w osiągniętą doskonałość..."


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł:
Napisane: Cz 8.01.2009, 17:44 

Dołączył(a): Wt 8.07.2008, 12:02
Posty: 244
Lokalizacja:
PL: WR/KR/KSU; IRL: G
Dziwny napisał(a):
Np. potrzebujesz 25 gniotów w symulacji. W I metodzie masz 25 osobnych pojazdów, a w II jeden pojazd wstawiony 25 razy.

Tak, właśnie mnie wyprzedziłeś kapkę.

Używam tej metody od kiedy ściągnąłem Nidso, Górecko i Lewin Śląski.
Daro85 napisał(a):
Dziwny napisał(a):
Np. potrzebujesz 25 gniotów w symulacji. W I metodzie masz 25 osobnych pojazdów, a w II jeden pojazd wstawiony 25 razy.


Ta pierwsza metoda jest lekko nieekonomiczna, bo po pierwsze czasochłonna, a po drugie trochę dużo miejsca to potem na dysku zajmuje. Poza tym autobus jest jednak wytworem fabrycznym w dodatku często seryjnym, więc poszczególne egzemplarze dużo się od siebie nie różnią.

Taa? Spójrz na Nidso:
MisiekK na stronie PTM Nidso napisał(a):
PTM Nidso eksploatuje obecnie 819 wagonów tramwajowych i 889 autobusów.

i każdy jest wykonany z osobna. Spodobało mi się to, i, co więcej, zmotywowało mnie do wykonania pojazdów tą metodą. Co jak co, ale Michał musiał mieć wiele chęci i, jak Daro85 napisał w innym wątku, na pewno "miał cały czas włączoną aplikację "chęci.exe" na najwyższych obrotach". Wy na pewno byście nie wykonali 1708 pojazdów. (A i Michał chyba nie wspomniał o technicznych, więc jest ok. 1730).


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł:
Napisane: So 10.01.2009, 15:57 

Dołączył(a): Cz 4.12.2008, 13:34
Posty: 16
Lokalizacja:
Kielce
Jest możliwość zaprezentowania jeszcze nie skończonej mapki ? :) fajnie by było zapoznać sie z długo oczekiwanym projektem :)


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł:
Napisane: So 10.01.2009, 18:31 

Dołączył(a): Pn 20.02.2006, 16:07
Posty: 78
Lokalizacja:
KRAKÓW
PiotrekG napisał(a):
Jest możliwość zaprezentowania jeszcze nie skończonej mapki ? :) fajnie by było zapoznać sie z długo oczekiwanym projektem :)


Mapa jest w 100 % zrobiona. Nie ma nic przed premiera:P


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł:
Napisane: So 10.01.2009, 18:33 

Dołączył(a): Cz 4.12.2008, 13:34
Posty: 16
Lokalizacja:
Kielce
To może tak: Kiedy nastąpi wielka premiera ? :)


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł:
Napisane: So 10.01.2009, 19:07 

Dołączył(a): Pn 20.02.2006, 16:07
Posty: 78
Lokalizacja:
KRAKÓW
PiotrekG napisał(a):
To może tak: Kiedy nastąpi wielka premiera ? :)


Jeszcze pewnie zejdzie. Z resztą na pierwszej stronie tego tematu jest napisane co za w trakcie i przed nami.


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł:
Napisane: Pn 22.06.2009, 14:59 

Dołączył(a): Pn 22.06.2009, 14:56
Posty: 1
Witam.
Moim zdaniem obecne jest tylko jedna dobra mapa Krakowa - ta z budynkami. Trochę ją zmodyfikowałem dokańczając budowę trasy na Kurdwanów oraz budując tunel i torowisko na pawiej. Uruchomiłem też nowe linie.


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł:
Napisane: Pn 22.06.2009, 17:33 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz 4.11.2004, 21:27
Posty: 10946
Lokalizacja:
Bytom
bombka190 napisał(a):
Witam.
Moim zdaniem obecne jest tylko jedna dobra mapa Krakowa - ta z budynkami.


Dobra to pojęcie względne...

_________________
"Dno naszego upadku narodowego nastąpiło wtedy, kiedyśmy popadli w umysłowy zastój, uwierzyli w osiągniętą doskonałość..."


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł:
Napisane: Pn 22.06.2009, 17:35 

Dołączył(a): Pn 20.02.2006, 16:07
Posty: 78
Lokalizacja:
KRAKÓW
bombka190 napisał(a):
Witam.
Moim zdaniem obecne jest tylko jedna dobra mapa Krakowa - ta z budynkami. Trochę ją zmodyfikowałem dokańczając budowę trasy na Kurdwanów oraz budując tunel i torowisko na pawiej. Uruchomiłem też nowe linie.


Nasza będzie lepsza o niebo. :)


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł:
Napisane: Pn 7.09.2009, 13:03 

Dołączył(a): Pn 20.02.2006, 16:07
Posty: 78
Lokalizacja:
KRAKÓW
Bardzo proszę o oceny i komentarze Tramwai w symulacji BAHN w Krakowie:

http://bahnkrakow.cba.pl/galeria/index.php

Pod każdym zdjęciem jest możliwość wystawienia oceny i komentarzy.
Z góry dziękuje i pozdrawiam.


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł:
Napisane: So 12.09.2009, 15:03 

Dołączył(a): Wt 11.08.2009, 15:52
Posty: 36
Lokalizacja:
Kraków
Witam wszystkich Użytkowników.

Jestem Maciek i od pewnego czasu tworzę wraz z mseiferem, Darkiem (Daro85) i Bartkiem (biperj) symulację.

Zapraszam na forum www.bahnkrakow.iforums.pl W dziale Download dostępna jest pierwsza wersja do pobrania. Zapraszam również do rejestracji na forum i skomentowania symulacji.

Co w niej jest?
- tramwaje według realnych rozkładów wakacyjnych 2009
- Krakowska Linia Muzealna 2009 w niedzielę
- 102N na brygadzie 15-01 i 102Na na brygadzie 15-05 w niedzielę
- linia K Transgóru
- kolej (do poprawki)

Następną wersją, którą chcemy przygotować będzie wersja powakacyjna, z rozkładami obowiązującymi od 31.08.


Ostatnio edytowano Wt 15.09.2009, 18:10 przez EU8N, łącznie edytowano 1 raz

Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł:
Napisane: So 12.09.2009, 16:29 

Dołączył(a): Pt 16.01.2009, 15:49
Posty: 117
Lokalizacja:
Zgierz
Symulacja wygląda ciekawie, jednak niepotrzebnie spakowane są też pliki, które powstały w czasie kolejnego zapisywania (*.nt2). Powinniście je wywalić, myślę, że nikomu z osób ściągających tę symulację nie są one potrzebne.


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł:
Napisane: So 12.09.2009, 17:04 

Dołączył(a): Wt 11.08.2009, 15:52
Posty: 36
Lokalizacja:
Kraków
BB1993 napisał(a):
Symulacja wygląda ciekawie, jednak niepotrzebnie spakowane są też pliki, które powstały w czasie kolejnego zapisywania (*.nt2). Powinniście je wywalić, myślę, że nikomu z osób ściągających tę symulację nie są one potrzebne.

Obecnie nie jestem na swoim komputerze ale jak tam będę to usunę te pliki. Dzięki za radę i pozdrawiam. ;)


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł:
Napisane: So 12.09.2009, 19:40 

Dołączył(a): Pn 20.02.2006, 16:07
Posty: 78
Lokalizacja:
KRAKÓW
EU8N napisał(a):
BB1993 napisał(a):
Symulacja wygląda ciekawie, jednak niepotrzebnie spakowane są też pliki, które powstały w czasie kolejnego zapisywania (*.nt2). Powinniście je wywalić, myślę, że nikomu z osób ściągających tę symulację nie są one potrzebne.

Obecnie nie jestem na swoim komputerze ale jak tam będę to usunę te pliki. Dzięki za radę i pozdrawiam. ;)


Już to zrobiłem. Pliki te zostały wyrzucone i plik rar został odchudzony:). Pozdrawiam


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł:
Napisane: Wt 15.09.2009, 19:35 

Dołączył(a): Wt 8.07.2008, 12:02
Posty: 244
Lokalizacja:
PL: WR/KR/KSU; IRL: G
Jakbyście mogli, to usuńcie wreszcie te ulice, które krzyżują się z torami. Tzn. dajcie sam tor tramwajowy/kolejowy.


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł:
Napisane: Wt 15.09.2009, 20:21 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz 4.11.2004, 21:27
Posty: 10946
Lokalizacja:
Bytom
PSbahn napisał(a):
Jakbyście mogli, to usuńcie wreszcie te ulice, które krzyżują się z torami. Tzn. dajcie sam tor tramwajowy/kolejowy.


Da się tylko tam, gdzie tor i droga przechodzą prosto...

_________________
"Dno naszego upadku narodowego nastąpiło wtedy, kiedyśmy popadli w umysłowy zastój, uwierzyli w osiągniętą doskonałość..."


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł:
Napisane: Śr 16.09.2009, 18:11 

Dołączył(a): Wt 8.07.2008, 12:02
Posty: 244
Lokalizacja:
PL: WR/KR/KSU; IRL: G
Daro85 napisał(a):
PSbahn napisał(a):
Jakbyście mogli, to usuńcie wreszcie te ulice, które krzyżują się z torami. Tzn. dajcie sam tor tramwajowy/kolejowy.


Da się tylko tam, gdzie tor i droga przechodzą prosto...

...lub tor przechodzi łukiem, a droga prosto.

(I tak sobie sam przerobiłem te brzydoty.)


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł:
Napisane: Pt 23.10.2009, 19:42 

Dołączył(a): Wt 11.08.2009, 15:52
Posty: 36
Lokalizacja:
Kraków
Serdecznie zapraszamy na stronę www.bahnkrakow.iforums.pl do pobrania symulacji w wersji powakacyjnej, według stanu na dzień 1 października 2009. Co nowego?
- Realne rozkłady powakacyjne tramwajów.
- Linie darmobusowe C1 i C2, obsługujące centrum handlowe Carrefour Czyżyny przez PKS Kraków.
- Dwie niespodzianki w weekendowe noce.


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł:
Napisane: So 7.11.2009, 22:02 

Dołączył(a): Wt 11.08.2009, 15:52
Posty: 36
Lokalizacja:
Kraków
W dniu dzisiejszym ruszyła nowa strona poświęcona symulacji. Dostępna jest pod adresem www.bahnkrakow.cba.pl Zapraszamy również na galerię: www.bahnkrakow.cba.pl/galeria Oczywiście forum działa nadal.
Przy okazji - jest dostępna do pobrania symka w wersji na październik 2009. Wersja na Wszystkich Świętych 2009 w przygotowaniu.

Serdecznie zapraszamy!


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł:
Napisane: Wt 10.11.2009, 21:12 

Dołączył(a): Wt 8.07.2008, 12:02
Posty: 244
Lokalizacja:
PL: WR/KR/KSU; IRL: G
[Off-Topic, a może i nie]
I pomyśleć, że kiedyś próbowałem tą stronę (http://bahnkrakow.cba.pl/) w HTMLu złożyć!


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 82 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  

© WPK − Forum oparte na silniku phpBB z wykorzystaniem tłumaczenia phpBB3.PLPolityka prywatności