Teraz jest Śr 14.11.2018, 23:43

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Post Tytuł: NFZ Editor - program do edycji grafiki pojazdów
Napisane: Nd 12.07.2009, 16:03 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn 9.07.2007, 19:12
Posty: 8
Lokalizacja:
Kraków
Witam!

Niestety nie wiem za bardzo gdzie opisać ten problem, ale miejmy nadzieję, że któryś z użytkowników mi pomoże. Mianowicie mam problem z programem NFZ Editor 2.01. Gdy chcę improtować grafikę z programu BAHN 3.85r1 wychodzi mi taki błąd ->
Obrazek
Wie ktoś jak temu zaradzić?

Druga sprawa (poza tematem), to mianowicie pytanie o sygnalizację. W jakim programie można ją stworzyć?

Pozdrawiam
I.G.I


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł:
Napisane: Nd 12.07.2009, 17:20 

Dołączył(a): Pt 16.01.2009, 15:49
Posty: 119
Lokalizacja:
Zgierz
Też mam taki problem, dołączam się więc do prośby I.G.I -ego.

A jeśli chodzi o sygnalizację, jeśli chcesz zmienić "wygląd" zielonego światła to przełączasz na zielone i edytujesz klikając: prawy > Edytuj grafikę elementu, jak skończysz: "Zapisz (nadpisujac!) i gotowe. Dalej zmieniasz na czerwone i tak samo, a zolte musisz zlapac :D[/list]


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł: Re: NFZ Editor 2.01
Napisane: So 25.07.2009, 9:35 

Dołączył(a): Wt 8.07.2008, 12:02
Posty: 244
Lokalizacja:
PL: WR/KR/KSU; IRL: G
I.G.I napisał(a):
Witam!

Niestety nie wiem za bardzo gdzie opisać ten problem, ale miejmy nadzieję, że któryś z użytkowników mi pomoże. Mianowicie mam problem z programem NFZ Editor 2.01. Gdy chcę improtować grafikę z programu BAHN 3.85r1 wychodzi mi taki błąd ->
Obrazek
Wie ktoś jak temu zaradzić?
(...)
Pozdrawiam
I.G.I

Być może wersja 2.01 nie jest "na czasie" co do BAHN 3.85 (zoom4). Optymalnie polecam NFZeditor 3.01 (Google nie gryzą).


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł: Re: NFZ Editor 2.01
Napisane: Nd 16.08.2009, 23:05 

Dołączył(a): Pn 20.02.2006, 16:07
Posty: 78
Lokalizacja:
KRAKÓW
peter_U18 napisał(a):
I.G.I napisał(a):
Witam!

Niestety nie wiem za bardzo gdzie opisać ten problem, ale miejmy nadzieję, że któryś z użytkowników mi pomoże. Mianowicie mam problem z programem NFZ Editor 2.01. Gdy chcę improtować grafikę z programu BAHN 3.85r1 wychodzi mi taki błąd ->
Obrazek
Wie ktoś jak temu zaradzić?
(...)
Pozdrawiam
I.G.I

Być może wersja 2.01 nie jest "na czasie" co do BAHN 3.85 (zoom4). Optymalnie polecam NFZeditor 3.01 (Google nie gryzą).


Ostatni jest taki: NFZ Editor 3.0 Beta2 .


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł: Re: NFZ Editor 2.01
Napisane: Cz 27.08.2009, 12:06 

Dołączył(a): Wt 8.07.2008, 12:02
Posty: 244
Lokalizacja:
PL: WR/KR/KSU; IRL: G
mseifer napisał(a):
(...)

Ostatni jest taki: NFZ Editor 3.0 Beta2 .

My mistake. http://bahn.mosfont.ru/exe/nfz.php?en=1


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł:
Napisane: So 23.01.2010, 19:54 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn 22.03.2004, 23:42
Posty: 134
Lokalizacja:
Warszawa
Czy ktoś może podać jakiś aktualny adres z którego można by było ściągnąć program do grafiki w BAHN , ale do wersji 3.85 (większa ilość symboli graficznych użytkownika w jednym pliku 45 a nie 36)

_________________
Ta gęba przy lusterku to ja.


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł:
Napisane: Pn 25.01.2010, 21:07 

Dołączył(a): Pn 20.02.2006, 16:07
Posty: 78
Lokalizacja:
KRAKÓW
Sadek W-wa Młynów napisał(a):
Czy ktoś może podać jakiś aktualny adres z którego można by było ściągnąć program do grafiki w BAHN , ale do wersji 3.85 (większa ilość symboli graficznych użytkownika w jednym pliku 45 a nie 36)


A jest takowy program? Jakiś nowy?

_________________
PKK - Platforma Komunikacyjna Krakowa
Wszystko o KM w Krakowie - problemy, pomysły i dyskusje w przyjaznym gronie.


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł:
Napisane: Pn 25.01.2010, 23:18 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn 22.03.2004, 23:42
Posty: 134
Lokalizacja:
Warszawa
mseifer napisał(a):
Sadek W-wa Młynów napisał(a):
Czy ktoś może podać jakiś aktualny adres z którego można by było ściągnąć program do grafiki w BAHN , ale do wersji 3.85 (większa ilość symboli graficznych użytkownika w jednym pliku 45 a nie 36)


A jest takowy program? Jakiś nowy?


Osobiście nie wiem czy jest. Zadając to pytanie liczyłem że może ktoś coś wie w tym temacie. Z drugiej strony jeżeli program BAHN w wersji 3.85 jest rozbudowany do 45 symboli graficznych w jednym pliku , to i jakiś programik graficzny powinien być , który pozwoli wykorzystać tą opcje.

_________________
Ta gęba przy lusterku to ja.


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł:
Napisane: Wt 26.01.2010, 17:07 

Dołączył(a): Wt 8.07.2008, 12:02
Posty: 244
Lokalizacja:
PL: WR/KR/KSU; IRL: G
Istnieje takie cudo wbudowane w BAHNa, ale konstrukcja w nim to jak budowanie Zoom2/4 w BAHNie, a o co mi chodzi z takim określeniem, to pewnie wiecie.


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł:
Napisane: Nd 7.02.2010, 0:11 

Dołączył(a): Pn 20.02.2006, 16:07
Posty: 78
Lokalizacja:
KRAKÓW
PSbahn napisał(a):
Istnieje takie cudo wbudowane w BAHNa, ale konstrukcja w nim to jak budowanie Zoom2/4 w BAHNie, a o co mi chodzi z takim określeniem, to pewnie wiecie.


A czy nie wiecie czy producent NFZ editora pracuje nad updatem?

_________________
PKK - Platforma Komunikacyjna Krakowa
Wszystko o KM w Krakowie - problemy, pomysły i dyskusje w przyjaznym gronie.


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł:
Napisane: Nd 7.02.2010, 14:12 

Dołączył(a): Wt 8.07.2008, 12:02
Posty: 244
Lokalizacja:
PL: WR/KR/KSU; IRL: G
Kod php ichniejszej strony się kopnął to i nikt nie wie.


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł:
Napisane: Śr 17.02.2010, 22:33 

Dołączył(a): Pn 20.02.2006, 16:07
Posty: 78
Lokalizacja:
KRAKÓW
Importuje pojazd NFZ 3.0b2 z Bahn 3,84. Zoom2 nie importuje mi wraz z podstawowym plikiem :(. Coś jest nie tak? W bahnie pokazuje że jest zoom2 np w pliku Eu07 a w nfz juz nie ma;/

_________________
PKK - Platforma Komunikacyjna Krakowa
Wszystko o KM w Krakowie - problemy, pomysły i dyskusje w przyjaznym gronie.


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł:
Napisane: Cz 18.02.2010, 15:01 

Dołączył(a): So 3.02.2007, 3:16
Posty: 63
Lokalizacja:
Legnica
W wątku o BAHN 3.85r3 była o tym mowa. NFZ jest zdezaktualizowany i nic dobrze nie importuje ;)


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł:
Napisane: Cz 18.02.2010, 15:53 

Dołączył(a): Wt 8.07.2008, 12:02
Posty: 244
Lokalizacja:
PL: WR/KR/KSU; IRL: G
Tak, ale on mówi o 3.84. To jest lekka (jakieś kilka dobrych miesięcy) różnica.


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł:
Napisane: Cz 21.10.2010, 18:44 

Dołączył(a): Pn 18.10.2010, 18:34
Posty: 4
koledzy którym programem mogę edytować grafiki UZG ?


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł:
Napisane: Cz 21.10.2010, 22:00 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): So 31.01.2004, 23:27
Posty: 227
Lokalizacja:
Gliwice
Nie da się. Trzeba mieć plik .GS, z którego został zrobiony ten plik .UZG. Pliki .GS eksportuje się do formatu .UZG, ale odwrotna operacja importu nie jest możliwa.

_________________
Wszystko o kozach
Zdjęcie czarno-białej kozy


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł:
Napisane: Wt 26.10.2010, 11:45 

Dołączył(a): Pn 20.02.2006, 16:07
Posty: 78
Lokalizacja:
KRAKÓW
Dalej nic nie wiadomo o nowej wersji NFZa? Z zoom 4 i otwieranymi drzwiami?

_________________
PKK - Platforma Komunikacyjna Krakowa
Wszystko o KM w Krakowie - problemy, pomysły i dyskusje w przyjaznym gronie.


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł:
Napisane: Cz 28.10.2010, 12:59 

Dołączył(a): Wt 8.07.2008, 12:02
Posty: 244
Lokalizacja:
PL: WR/KR/KSU; IRL: G
Żadnym. Pliki UZG (to pojazdy czy sceneria? Mózg wywalił mi informacje na ten temat podczas pobytu na Malcie...) nie są ani edytowalne, ani konwertowalne wstecz, tzn. na podstawie pliku UZG nie można stworzyć z powrotem pliku, który można edytować. Można co prawda załadować do BAHNa i edytować w nim (pojazdy - tylko Zoom2 i 4, sceneria - Zoom1, 2 i 4), ale jest to, jeśli chodzi o Zoom4 oczywiście, wkurzające, a alkomat musi przy tym zdecydowanie wskazywać 0.0.


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł: NFZ-Editor a 64-bit
Napisane: Nd 21.11.2010, 21:24 

Dołączył(a): Wt 8.07.2008, 12:02
Posty: 244
Lokalizacja:
PL: WR/KR/KSU; IRL: G
Hallo,

Dzisiaj, tj. 21.11.10, ściągnąłem NFZ-Editor 3.0beta2 na swojego nowego laptopa. Wszystko cud, miód, orzeszki, do minuty, w której chcę odpalić plik, który stworzyłem wcześniej na innym laptopie. Wywala mi błąd, iż nie może otworzyć danego pliku, mam przycisk OK. Klikam, i się nie otwiera. Ściągnąłem więc NFZ-Editor 2.01. Też nie odpali. A chciałem dodać nowy pojazd do istniejącego pliku.

NOTABENE: dokładnie w tej chwili otworzyłem plik z krakowskimi Duewagami 3037-3065, problemu też nie ma z EU8N.

Notki systemowe:
Stary: Windows XP / 32-bit
Nowy: Windows 7 / 64-bit

Proszę, pomóżcie :)

Pozdrawiam serdecznie, niech ciepło wieczorne tworzy sumulacje!


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł:
Napisane: Pt 26.11.2010, 16:22 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz 18.03.2010, 9:23
Posty: 18
Lokalizacja:
Kostrzyn nad Odrą
z tym może być ciężko. Stary plik jest zapisany w formacie 32 bitowym, co mimo wszystko na upartego powinno dać się odpalić na 64 bitach. Jednak działają tylko w trybie przeglądu, bez możliwości zmian zapisu. Niestety niektóre pliki mogą się w ogólnie nie włączyć. Być może zrobiono już programik który by pozwolił na jakąś transformacje pliku. Tak więc na dzień dzisiejszy pozostaje tylko robienie czegoś od nowa, lub zdecydowanie się na którym kompie się będzie pracować.

Pozdrawiam


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  

© WPK − Forum oparte na silniku phpBB z wykorzystaniem tłumaczenia phpBB3.PLPolityka prywatności