Teraz jest So 21.07.2018, 3:06

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 
Autor Wiadomość
 Post Tytuł: Zapisywanie symulacji
Napisane: Nd 5.09.2010, 13:40 

Dołączył(a): Pt 3.11.2006, 0:18
Posty: 27
Lokalizacja:
Szczecin, Zachodniopomorskie
Czy jest taka opcja jak czasowe zapisywanie symulacji np. co 30 minut, żeby nie utracić zmian w przypadku np. zawieszenia się komputera albo czasowego braku zasilania? (dotyczy wersji 3.84 i 3.85)


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł:
Napisane: Nd 5.09.2010, 17:37 

Dołączył(a): Pt 16.01.2009, 15:49
Posty: 117
Lokalizacja:
Zgierz
Opcje -> Opcje plików - Tam masz różne ciekawe opcje, w tym zapisywanie symulacji co jakiś czas.


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł:
Napisane: Wt 7.09.2010, 17:35 

Dołączył(a): Pt 3.11.2006, 0:18
Posty: 27
Lokalizacja:
Szczecin, Zachodniopomorskie
BB1993 napisał(a):
Opcje -> Opcje plików - Tam masz różne ciekawe opcje, w tym zapisywanie symulacji co jakiś czas.


Tylko jak widzę jest to dopiero od wersji 3.85. W 3.84 tego nie było.


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł:
Napisane: Wt 7.09.2010, 19:07 

Dołączył(a): Pt 16.01.2009, 15:49
Posty: 117
Lokalizacja:
Zgierz
Możliwe, że w 3.84 nie ma - dawno z niej nie korzystałem.
Ale w 3.85 jest na pewno.


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł: Re: Zapisywanie symulacji
Napisane: Wt 22.11.2011, 12:06 

Dołączył(a): Pt 16.01.2009, 15:49
Posty: 117
Lokalizacja:
Zgierz
Tym razem ja mam problem z zapisywaniem symulacji. Moment zapisania symulacji zbiegł się, niestety, z awarią zasilania. Po ponownym włączeniu komputera wyskakuje mi Błąd nr 141 "Błąd danych". Nie mam też możliwości otworzenia pliku *.nt2 . Czy ktoś miał taki przypadek? Czy jest możliwość odzyskania pliku? Nie ukrywam, że już dość sporo miałem zrobione i zależałoby mi na tym.

Obrazek


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł: Re: Zapisywanie symulacji
Napisane: Śr 23.11.2011, 0:15 

Dołączył(a): So 18.03.2006, 10:29
Posty: 87
Lokalizacja:
Warszawa
BB1993 napisał(a):
Tym razem ja mam problem z zapisywaniem symulacji. Moment zapisania symulacji zbiegł się, niestety, z awarią zasilania. Po ponownym włączeniu komputera wyskakuje mi Błąd nr 141 "Błąd danych". Nie mam też możliwości otworzenia pliku *.nt2 . Czy ktoś miał taki przypadek? Czy jest możliwość odzyskania pliku? Nie ukrywam, że już dość sporo miałem zrobione i zależałoby mi na tym.
Wszystko zależy czy masz na dysku kopie zapasowe w postaci plików nt2. Jeśli są, to któryś z nich powinien się otworzyć w programie. Jeśli jednak nie miałeś włączonego ich tworzenia, to ciężka sprawa...


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł: Re: Zapisywanie symulacji
Napisane: Śr 23.11.2011, 11:40 

Dołączył(a): Pt 16.01.2009, 15:49
Posty: 117
Lokalizacja:
Zgierz
Niestety nie mam zbyt nowych plików *.nt2. Więc chyba pozostaje odtwarzanie symulacji z nich... Zastanawiam się jeszcze, czy jest możliwość sprawdzenia, jaki plik generuje ten błąd - może dałoby się jakoś inaczej go usunąć i odtwarzać sieć z pozostałych plików.


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł: Re: Zapisywanie symulacji
Napisane: Śr 23.11.2011, 14:51 
Administrator

Dołączył(a): Nd 5.01.2003, 14:15
Posty: 7573
Błąd nr 141 związany jest z problemem w odczycie danych z pliku NT3/NT2 z dysku, czyli rzeczywiście niestety w trakcie zapisu wystąpiła najpewniej utrata zasilania. Pozostaje zatem znaleźć taki, którego odczyt jest poprawny. A błąd generuje ten plik NT3, który próbujesz otwierać - to zbytnio pola manewru nie ma.


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł: Re: Zapisywanie symulacji
Napisane: Śr 23.11.2011, 22:24 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn 22.03.2004, 23:42
Posty: 134
Lokalizacja:
Warszawa
Fenix napisał(a):
Czy jest taka opcja jak czasowe zapisywanie symulacji np. co 30 minut, żeby nie utracić zmian w przypadku np. zawieszenia się komputera albo czasowego braku zasilania? (dotyczy wersji 3.84 i 3.85)

Po każdej poprawce naniesionej na symulacje kliknij klawisz F2 i się zapisze. Po jakimś czasie wchodzi to klikanie w nawyk.

_________________
Ta gęba przy lusterku to ja.


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł: Re: Zapisywanie symulacji
Napisane: Śr 23.11.2011, 23:12 

Dołączył(a): So 18.03.2006, 10:29
Posty: 87
Lokalizacja:
Warszawa
Automat można ustawić w Opcje -> Opcje plików.


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł: Re: Zapisywanie symulacji
Napisane: Nd 27.11.2011, 14:29 

Dołączył(a): Pt 16.01.2009, 15:49
Posty: 117
Lokalizacja:
Zgierz
Ustawiłem sobie automatyczne zapisywanie, także się zabezpieczyłem. Mam już kolejną nauczkę :)


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
cron

© WPK − Forum oparte na silniku phpBB z wykorzystaniem tłumaczenia phpBB3.PLPolityka prywatności