Teraz jest Cz 19.04.2018, 14:58

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Post Tytuł: Tabliczki z numerami linii
Napisane: Wt 2.02.2010, 20:58 

Dołączył(a): Wt 2.02.2010, 20:52
Posty: 3
Lokalizacja:
WAWA
Mam pytanie gdyz nigdzie tego nie znalazłem. Są rtabliczki z warszawskimi numerami linii. Jak je przekonwertowac i jak je umieścić w Banh, by móc z nich korzystac na mapach


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł:
Napisane: Wt 2.02.2010, 22:41 
Administrator

Dołączył(a): Nd 5.01.2003, 14:15
Posty: 7573
Są to tzw. symbole graficzne użytkownika, zapisywane w zewnętrznych plikach *.uzg. Plik -> Symbole graficzne użytkownika -> Sceneria.


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł:
Napisane: Wt 2.02.2010, 23:11 

Dołączył(a): Wt 2.02.2010, 20:52
Posty: 3
Lokalizacja:
WAWA
tylko jak to przekonwertować a potem użyć na mapie. Nie mam pojęcia


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł:
Napisane: Wt 2.02.2010, 23:58 
Administrator

Dołączył(a): Nd 5.01.2003, 14:15
Posty: 7573
To jest wyeksportowane jednokierunkowo, tzn. żeby móc to edytować potrzebny jest plik źródłowy. Do edycji grafiki dla BAHN służy np. program GE 1.0 Beta2.


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł:
Napisane: Śr 3.02.2010, 0:05 

Dołączył(a): Wt 2.02.2010, 20:52
Posty: 3
Lokalizacja:
WAWA
Nie znam się na grafikach , jestem laikiem, czy ktoś moze mi to wyjasnic jak małemu dziecku co robic po kolei, punkt po punkcie?


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł:
Napisane: Śr 3.02.2010, 15:14 

Dołączył(a): So 18.03.2006, 10:29
Posty: 87
Lokalizacja:
Warszawa
Najpierw zdefiniuj pojęcie "są tabliczki". Gdzie i w jakiej postaci? W postaci gotowej do zastosowania w symulacji były dołączone do którejś z symulacji warszawskich. Edytować je i dorobić np. brakujące możesz z poziomu programu (alt+enter jeśli mnie pamięć nie myli).


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł:
Napisane: Śr 3.02.2010, 17:18 

Dołączył(a): Wt 8.07.2008, 12:02
Posty: 244
Lokalizacja:
PL: WR/KR/KSU; IRL: G
Zależy o jakiej tabliczce mówisz...
1. taka na autobusie/tramwaju/czymkolwiek innym przewożącym ludzi - za mały detal, aby dało się odtworzyć.
2. taka nad przystankiem, aby dało się wiedzieć, jakie linie się tam zatrzymują - jest to osobny plik. Na stronie http://inlog.pl/bahn jest zestaw takich tabliczek typu warszawskiego. Te można edytować programem GrafikEditor, także dostępnym na tej stronie (lub na http://jbss.de/downl_en.html). Następnie eksportujesz je na plik odczytywalny przez Bahn, po czym ładujesz je do programu, jak w drugim poście w temacie.

Jak potrzeba naprawdę detalowo, to walić na GG (8717985).


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł: Symbole graficzne użytkownika (pliki *.uzg, *.gs)
Napisane: Wt 10.08.2010, 16:13 

Dołączył(a): Pt 10.04.2009, 0:05
Posty: 7
Witam

Postanowiłem pochwalić się moimi grafikami budynków ( niestety bez zoomu )

Zamieszczam też rysunki żaglówki, Autosana Trampka i czegooś citaropodobnego - zoom1 i zoom2

Pliki te można używać we własnych symulacjach (także tych publlikowanych w internecie. Można je też dowolnie modyfikować.

http://hotfile.com/dl/61187414/f0fe125/pliki.zip.html

Plik pogotowie :
POGOTOWIE
SZKOLA
PRZYCHODNIA
BIUROWIEC 1
PAWILON HANDLOWY
MULTIKINO IMIENIA SOPHIIE MARCEAU
BUDYNEK ADMINISTRACYJNY
ŻOŁTE KAMIENICZKI
DDOM WCZASOWY

Plik drugi :
BUDYNEK MIESZKALNY
CMENTARZ WRAZ Z ALEJKĄ I PŁOTEM
NOWOCZESNY BIUROWIEC
DOMEK JEDNORODZINNY
BLOK MIESZKALNY
KOMPLEKS FABRYCZNY
BUDYNEK MIESZKALNY
BASEN
DOM WCZASOWY
NISKI BIUROWIEC

Plik trzeci :
BIUROWCE

Plik czwarty :
DWIE KAMIENICZKI
PIJALNIA WÓD
OŚRODEK WCZASOWY
KAMIENICE MIEJSKIE
NOWOCZESNY OŚRODEK WCZASOWY
DWA KOMPLEKSY PAŁACOWE
BUDYNECZEK STACJI KOLEJOWEJ

Plik piaty :
ALEJKI PARKOWE

Plik szosty :
SZKLARNIA
OBORA
FERMA KURZA
BUDYNKI FABRYCZNE
HALA SPORTOWA
MAGAZYNY
STARE DOMY HANDLOWE Z CZERWONEJ CEGŁY

Plik siodmy :
TEATR

Plik osmy i dziewiaty :
KOMPLEKSY HOTELOOWE

Plik dziesiaty :
AKWENY WODNE

Plik 1111 :
OCEANARIUM ZE STATUŁĄ REKINA
DWORZEC AUTOBUSOWY
DOMKI KEMPINGOWE
DOM WCZASOWY
RESTAURACJA W KOMPLECIE DO DOOMU WCZASOWEGO
BUDYNEK MIESZKALNY
KOMMPLEKS UCZELNIANY

Plik 111111 :
DOMY
KINO
SUKIENNICE
KAMIENICE
POMNIK

Plik trzynasty :
RATUSZ

Plik pomnik :
POMNIK


Ostatnio edytowano Wt 10.08.2010, 23:29 przez eskabb, łącznie edytowano 1 raz

Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł: Re: Grafiki do bahn
Napisane: Wt 10.08.2010, 20:12 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz 4.11.2004, 21:27
Posty: 10946
Lokalizacja:
Bytom
eskabb napisał(a):
Witam

Postanowiłem pochwalić się moimi grafikami budynków ( niestety bez zoomu )

Zamieszczam też rysunki żaglówki, Autosana Trampka i czegooś citaropodobnego - zoom1 i zoom2

Pliki te można używać we własnych symulacjach (także tych publlikowanych w internecie. Można je też dowolnie modyfikować.

http://hotfile.com/dl/61187414/f0fe125/pliki.zip.html


Dla mnie bomba :).
Spróbuję wykorzystac w swojej symulacji ;)

_________________
"Dno naszego upadku narodowego nastąpiło wtedy, kiedyśmy popadli w umysłowy zastój, uwierzyli w osiągniętą doskonałość..."


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł:
Napisane: Pt 13.08.2010, 10:46 

Dołączył(a): Pt 16.01.2009, 15:49
Posty: 117
Lokalizacja:
Zgierz
Te obiekty są świetne, ratusz zostanie przeze mnie na pewno wykorzystany. Widzę, że byłeś na wakacjach w jakimś uzdrowisku, bo pijalnia wód jest :)


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł:
Napisane: Pt 13.08.2010, 21:33 

Dołączył(a): Pt 10.04.2009, 0:05
Posty: 7
Na wakacje jadę za cztery dni a pijalnię narysoowałem bo podobają mi się obiekty tego typu :)


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł:
Napisane: Pt 13.08.2010, 22:40 

Dołączył(a): Pt 16.01.2009, 15:49
Posty: 117
Lokalizacja:
Zgierz
To miłego wypoczynku życzę, a pijalnia może mi się przydać, bo może zabiorę się za Ziemię Kłodzką.


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł: Zapytanie
Napisane: Nd 22.08.2010, 17:49 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): So 27.02.2010, 18:09
Posty: 27
Lokalizacja:
Toruń - Jakobsvorstadt
Kolego eskabb: Czy mógłbyś mi wysłać na meil'a te pliki ,gdyż pokazuje że plik został usunięty.... Bardzo Cię oto proszę.

_________________
Konstal 805Na #244+245


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł:
Napisane: Pn 23.08.2010, 19:44 

Dołączył(a): Cz 1.03.2007, 11:34
Posty: 10
Podbijam, choć proszę może o umieszczenie na innym serwerze :)


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł:
Napisane: Wt 31.08.2010, 10:50 

Dołączył(a): Pt 10.04.2009, 0:05
Posty: 7
Wgrałem na nowo

http://hotfile.com/dl/65963637/4c3d644/pliki.zip.html


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł:
Napisane: Wt 31.08.2010, 15:02 

Dołączył(a): Śr 3.09.2003, 23:38
Posty: 2018
Lokalizacja:
Katowice
Zupełnie nie wiem jak pod tym adresem można coś pobrać. Po kliknięciu na ten link ukazuje mi się jakaś ramka z licznymi nic nie mówiącymi informacjami, u góry napis "Pobieranie pliki zip 0 MB" i nigdzie żadnej informacji skąd coś można pobrać, co najwyżej informacje o możliwości wysyłania plików, łatwo także znaleźć propozycje różnych opłat (w dolarach), chociaż gdzie indziej pisze, że to strona usług darmowych -:) - ot i wszystko.
Nie lepiej byłoby umieścić ten plik po prostu na stronie BAHN ?


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł:
Napisane: Wt 31.08.2010, 16:06 
Administrator

Dołączył(a): Nd 5.01.2003, 14:15
Posty: 7573
http://inlog.pl/bahn/download/fgs/eskabb.zip


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł:
Napisane: Wt 31.08.2010, 18:25 

Dołączył(a): Śr 3.09.2003, 23:38
Posty: 2018
Lokalizacja:
Katowice
Dziękuję.


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł:
Napisane: Pn 18.10.2010, 18:40 

Dołączył(a): Pn 18.10.2010, 18:34
Posty: 4
Witam , mam problem z bahnem wersja 3.85r3 . Chodzi o to że nie mogę zainstalować tych grafik , instaluje w ten sposób: PLIK-SYMBOLE GRAFICZNE UŻYTKOWNIKA-SCENERIA. I JEST PROBLEM ŻE TYCH PLIKÓW W TYM TEMACIE NIE WIDZI. CO ROBIĘ ŹLE? ,CO CIEKAWE KOPIUJĄC PLIKI Z INNYCH SYMULACJI UZG NIE KTÓRE MI SIĘ INSTALUJĄ BEZ PROBLEMU.tu zamieszczam link gdzie pokazane jest że podświetlenie na szaro uniemożliwia mi wskazanie folderu gdzie się znajdują pliki http://www.imagerise.com/show.php/941564_1.jpg.html proszę o pomoc z góry dziękuje.


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł:
Napisane: Pn 18.10.2010, 21:35 

Dołączył(a): So 18.03.2006, 10:29
Posty: 87
Lokalizacja:
Warszawa
A nie możesz grafik przegrać do "widzianego" folderu?


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  

© WPK − Forum oparte na silniku phpBB z wykorzystaniem tłumaczenia phpBB3.PLPolityka prywatności