Teraz jest So 21.04.2018, 1:21

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 75 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Post Tytuł:
Napisane: Wt 29.09.2009, 19:14 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr 14.04.2004, 16:41
Posty: 61
Lokalizacja:
Landsberg a/W
BB1993 napisał(a):
Gdy chcę uruchomić "Piłę" pojawia mi się:
"No data directory set! Please call with -d <dirname> parameter"
W jaki sposób mam się połączyć?

Powtarzam Ci drugi raz - postępuj zgodnie z instrukcją zawartą w pliku "pile.readme"...


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł:
Napisane: Wt 29.09.2009, 20:00 

Dołączył(a): Pt 16.01.2009, 15:49
Posty: 117
Lokalizacja:
Zgierz
Pojawiły się:
- folder .rsrc
- plik TEXT
- plik .data
- plik .rdata
Chyba coś pokręciłem. Nadal nie mogę uruchomić programu :(


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł:
Napisane: Wt 29.09.2009, 20:10 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr 14.04.2004, 16:41
Posty: 61
Lokalizacja:
Landsberg a/W
BB1993 napisał(a):
Chyba coś pokręciłem. Nadal nie mogę uruchomić programu :(

No raczej. Jak możesz odezwij się na gg - postaram się pomóc. Mój numer: 8521039.


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł:
Napisane: Wt 29.09.2009, 20:14 

Dołączył(a): Pt 16.01.2009, 15:49
Posty: 117
Lokalizacja:
Zgierz
OK, zainstaluję i się odezwę. Na razie dzięki za pomoc i sorry, że Cię trochę zdenerwowałem. Pozdrawiam :)


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł: Programy wspomagające Bahn
Napisane: Cz 12.11.2009, 20:15 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr 14.04.2004, 16:41
Posty: 61
Lokalizacja:
Landsberg a/W
Witam
Ostatnio znalazłem czeską stronę z kilkoma programami wspomagającymi majstrowanie w Bahnie. Niestety moja znajomość czeskiego jest żadna. Może ktoś władający czeskim przybliży możliwości tych programów albo dogada się z autorem w sprawie tłumaczenia na polski/angielski/niemiecki?

http://www.vikijous.com/search.php?rsvelikost=sab&rstext=all-phpRS-all&rstema=3&stromhlmenu=3


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł:
Napisane: Pt 13.11.2009, 15:09 

Dołączył(a): Pt 16.01.2009, 15:49
Posty: 117
Lokalizacja:
Zgierz
Skorzystałem z Translatora i dowiedziałem się na przykład, że program BahnCalc służy do obliczania odległości w BAHNie. Dokładnie pokazuje to obrazek, wykonany przeze mnie.


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł:
Napisane: Pt 13.11.2009, 16:28 

Dołączył(a): Pt 16.01.2009, 15:49
Posty: 117
Lokalizacja:
Zgierz
Kolejny program, który wiem jak obsługiwać to ImgToUzg.
Instalacja:
1. Wypakować pliki do dowolnego folderu.
2. Jeśli pojawiły się dwa pliki: Ctimne.txt i ImgToUzg.exe to oznacza, że zrobiłeś to dobrze.
Korzystanie z programu:
1. Najpierw w Paincie lub innym pr.graficznym należy stworzyć obrazek z tym, co chcemy umieścić w BAHNie.
2. Zapisujemy obrazek w dowolnym folderze.
3. Uruchamiamy program.
4. Klikamy Soubor->Otverit obrazek.
5. Następnie wybieramy folder i obrazek i klikamy Otwórz.
6. Wybrany obrazek pojawia się na dole.
7. Wchodzimy w Upravy->Pridej obrazek... (jest to jedyna opcja).
8. Następnie wybieramy pozycję, czyli liczbę, pod którą ma się znaleźć nasz obrazek.
9. Program sam podzieli obraz na kolejne elementy (max 11)
10. Dalej Soubor->Ulozit jako, wybieramy miejsce i nazwę dla pliku.
Cieszmy się nowym elementem...
1. Uruchamiamy BAHN-a.
2. Obrazek układamy tak jak inne elementy grafiki użytkownika.
Uwaga!!! W nazwach opcji nie użyto znaków czeskich


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł:
Napisane: So 10.04.2010, 14:37 

Dołączył(a): Pt 16.01.2009, 15:49
Posty: 117
Lokalizacja:
Zgierz
Okazało się, że program KeyR również służy do tworzenia rozkładów do BAHN-a. Polega on na tym, że najpierw tworzymy stacje/przystanki, a później pociąg i godziny.


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł:
Napisane: So 10.04.2010, 15:33 

Dołączył(a): So 3.02.2007, 3:16
Posty: 63
Lokalizacja:
Legnica
Masz linka do programu?


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł:
Napisane: So 10.04.2010, 16:23 

Dołączył(a): Pt 16.01.2009, 15:49
Posty: 117
Lokalizacja:
Zgierz
Znajdziesz tu.

Przetłumaczę instrukcje do tych wszystkich programów, wrzucę na jakiś serwer i podam linka.


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł:
Napisane: Wt 31.08.2010, 22:06 

Dołączył(a): Pt 16.01.2009, 15:49
Posty: 117
Lokalizacja:
Zgierz
Wersja 0.10-BETA Grafikonu w j.pol. (częściowo)
Wejdź!


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł:
Napisane: Śr 1.09.2010, 22:46 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr 14.04.2004, 16:41
Posty: 61
Lokalizacja:
Landsberg a/W
BB1993 napisał(a):
Wersja 0.10-BETA Grafikonu w j.pol. (częściowo)
Wejdź!

W paczce są same pliki jar. Mam sobie rozkłady w komórce układać?


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł:
Napisane: Cz 2.09.2010, 9:42 

Dołączył(a): So 18.03.2006, 10:29
Posty: 87
Lokalizacja:
Warszawa
Lukk napisał(a):
W paczce są same pliki jar. Mam sobie rozkłady w komórce układać?
Uruchamiasz plikiem grafikon.jnlp


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł:
Napisane: Cz 2.09.2010, 11:45 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr 14.04.2004, 16:41
Posty: 61
Lokalizacja:
Landsberg a/W
Pawel_d napisał(a):
Uruchamiasz plikiem grafikon.jnlp

A jest taki w paczce? Ja jakoś nie widzę...


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł:
Napisane: Cz 2.09.2010, 17:27 

Dołączył(a): Wt 8.07.2008, 12:02
Posty: 244
Lokalizacja:
PL: WR/KR/KSU; IRL: G
Od odpalania Grafikonu jest grafikon.jar, tylko trzeba mieć pana Javę na komputerze.


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł:
Napisane: Cz 2.09.2010, 18:08 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr 14.04.2004, 16:41
Posty: 61
Lokalizacja:
Landsberg a/W
PSbahn napisał(a):
Od odpalania Grafikonu jest grafikon.jar, tylko trzeba mieć pana Javę na komputerze.

No pacz pan - działa :)
Teraz jeszcze trzeba opanować obsługę i będzie cacy. Na pierwszy rzut oka program nadaje się do układania rozkładów kolejowych. Zobaczymy czy da się go użyć do komunikacji miejskiej. Chodzi mi przede wszystkim o układanie rozkładów jazdy dla często jeżdżących linii - w Lewinie w dni robocze linia 103 kursuje co 6 minut. Wprowadzanie każdego kursu z osobna troszkę mija się z celem.


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł:
Napisane: Cz 2.09.2010, 19:12 

Dołączył(a): Pt 16.01.2009, 15:49
Posty: 117
Lokalizacja:
Zgierz
Raczej do komunikacji miejskiej się nie przyda. Ale przecież w Lewinie chyba pociągi jakieś też przewidujesz :) Poza tym może być dobry do układania nawet bardzo skomplikowanych zadań przewozowych niepowiązanych z konkretną linią i brygadą.


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł:
Napisane: Pt 3.09.2010, 13:02 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr 14.04.2004, 16:41
Posty: 61
Lokalizacja:
Landsberg a/W
BB1993 napisał(a):
Raczej do komunikacji miejskiej się nie przyda. Ale przecież w Lewinie chyba pociągi jakieś też przewidujesz :)

Coś tam się kiedyś urodzi ;]
BB1993 napisał(a):
Poza tym może być dobry do układania nawet bardzo skomplikowanych zadań przewozowych niepowiązanych z konkretną linią i brygadą.

I to bardzo cieszy :)


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł:
Napisane: Pt 3.09.2010, 16:10 

Dołączył(a): Wt 8.07.2008, 12:02
Posty: 244
Lokalizacja:
PL: WR/KR/KSU; IRL: G
Grafikon jest stworzony do spotkań z makietami kolejowymi (np. makiety są pokazywane co roku/co dwa lata w Radomiu na Idalinie), ale myślę, że taki stwór będzie idealny do opanowania Zaznickyich Zeleznyich Dorog - na razie opracowywanie Służbowego RJP na podstawie pi razy oko słabo wychodzi... i jeszcze trzeba dopicować SBL w symulacji :x.


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł: Tworzenie symulacji - konstrukcja rozkładu jazdy
Napisane: Pt 17.12.2010, 20:04 

Dołączył(a): Pt 17.12.2010, 19:49
Posty: 12
Lokalizacja:
Kędzierzyn-Koźle
Witam... Jestem nowym użytkownikiem (jak widać) i tworzę (przebudowywuję) mapę fikcyjnego Krakowa. Poszukuję programu do określenia rozkładów jazdy, odległości itp. Bardzo proszę o pomoc. Z góry dziękuję i pozdrawiam :)


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 75 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
cron

© WPK − Forum oparte na silniku phpBB z wykorzystaniem tłumaczenia phpBB3.PLPolityka prywatności