Teraz jest So 21.04.2018, 14:38

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ] 
Autor Wiadomość
 Post Tytuł: Symulacja fikcyjna: Kraków
Napisane: So 1.02.2014, 18:15 

Dołączył(a): Pt 17.12.2010, 19:49
Posty: 12
Lokalizacja:
Kędzierzyn-Koźle
Witam wszystkich po baaardzo długiej nieobecności. :)
Chciałem się podzielić moją, fikcyjną mapką Krakowa. Symulacja w dalszym ciągu jest rozbudowywana. Proszę negatywne komentarze zachować dla siebie, a jeśli chodzi o wskazówki w rozbudowywaniu mapki to chętnie je przeleje na mapkę. :)
Miłego oglądania.

http://speedy.sh/JAr8C/wlasna-symulacja-KRAKOW.rar

*Plik z symulacją nazwałem KRAK.22. Jeśli znajdę czas na rozbudowę i ewentualne zmiany to podeśle kolejne wersje.


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł: Re: Symulacja Fikcyjna: KRAKÓW
Napisane: Cz 6.02.2014, 16:01 

Dołączył(a): Nd 11.02.2007, 21:58
Posty: 50
Gratuluję ogromnego wkładu pracy. Długo robiłeś mapę? Jeśli coś bym zmienił, to przywiązałbym większą wagę infrastruktury kolejowej oraz SRK (aby były bardziej realistyczne).


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł: Re: Symulacja fikcyjna: Kraków
Napisane: So 8.02.2014, 13:26 

Dołączył(a): Pt 17.12.2010, 19:49
Posty: 12
Lokalizacja:
Kędzierzyn-Koźle
Dzięki wielkie :)
No niestety w kwestiach kolejowych to nie jestem obeznany dlatego linie kolejowe to czysta prowizorka :)


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł: Re: Symulacja fikcyjna: Kraków
Napisane: So 8.02.2014, 18:03 

Dołączył(a): Pt 17.12.2010, 19:49
Posty: 12
Lokalizacja:
Kędzierzyn-Koźle
Kod:
http://speedy.sh/XM5kT/Krakow23.rar


Powyżej przesyłam linka do poprawionej nieco wersji mojej symulacji:
1) dodałem ZKKM Trzebinia (zachodnia część mapki), oczywiście w wersji trochę surowej,
2) uporządkowałem nieco linie tramwajowe,


Zapraszam również do współpracy osoby, które zechcą mi pomóc w poprawie linii kolejowych i wszystkiego co związane z koleją. :)


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł: Re: Symulacja fikcyjna: Kraków
Napisane: Pt 16.05.2014, 7:48 

Dołączył(a): Pt 16.05.2014, 7:44
Posty: 8
MKMKK napisał(a):
Kod:
http://speedy.sh/XM5kT/Krakow23.rar


Powyżej przesyłam linka do poprawionej nieco wersji mojej symulacji:
1) dodałem ZKKM Trzebinia (zachodnia część mapki), oczywiście w wersji trochę surowej,
2) uporządkowałem nieco linie tramwajowe,


Zapraszam również do współpracy osoby, które zechcą mi pomóc w poprawie linii kolejowych i wszystkiego co związane z koleją. :)


Mam pytanie do twórcy symulacji Bahn w Krakowie. Czy planujesz stworzyć Kraków ze stanem faktycznym do gry?


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł: Re: Symulacja fikcyjna: Kraków
Napisane: Pt 16.05.2014, 8:01 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz 4.11.2004, 21:27
Posty: 10946
Lokalizacja:
Bytom
User napisał(a):
Mam pytanie do twórcy symulacji Bahn w Krakowie. Czy planujesz stworzyć Kraków ze stanem faktycznym do gry?


Jest taka symulacja ;).
http://pkk.info.pl/Symki/KRAKOW_Wakacje_2011.7z

jak stąd się nie uda ściągnąć to napisz mi adres email to ci wyślę.

_________________
"Dno naszego upadku narodowego nastąpiło wtedy, kiedyśmy popadli w umysłowy zastój, uwierzyli w osiągniętą doskonałość..."


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł: Re: Symulacja fikcyjna: Kraków
Napisane: Pt 16.05.2014, 9:09 

Dołączył(a): Pt 16.05.2014, 7:44
Posty: 8
Daro85 napisał(a):
Jest taka symulacja ;).
http://pkk.info.pl/Symki/KRAKOW_Wakacje_2011.7z

jak stąd się nie uda ściągnąć to napisz mi adres email to ci wyślę.


Link nie działa, wysłałem ci na priva meila. Jak będziesz miał chwilę wyślij pliki, dzięki za pomoc :)


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł: Re: Symulacja fikcyjna: Kraków
Napisane: Pt 16.05.2014, 17:54 

Dołączył(a): Pt 16.05.2014, 7:44
Posty: 8
Cytuj:
napisz mi adres email to ci wyślę.


Przepraszam, że zawracam głowę kiedy wyślesz na meila symulacje?


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł: Re: Symulacja fikcyjna: Kraków
Napisane: Cz 12.06.2014, 8:00 

Dołączył(a): Nd 11.02.2007, 21:58
Posty: 50
Gdyby jednak ktoś wrzucił tą symulację z 2011 na jakiś serwer, to było by super.


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł: Re: Symulacja fikcyjna: Kraków
Napisane: So 14.06.2014, 8:29 

Dołączył(a): Pt 16.05.2014, 7:44
Posty: 8
atomek napisał(a):
Gdyby jednak ktoś wrzucił tą symulację z 2011 na jakiś serwer, to było by super.


Ja posiadam wersję z 2009, którą Daro85 wysłał na meila. Może opublikujecie ją tutaj na forum, aby każdy mógł pobrać.
Poza tym pytanie istnieje szansa na stworzenie Krakowa na rok 2014, czy nie ma takiej możliwości?


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł: Re: Symulacja fikcyjna: Kraków
Napisane: Wt 17.06.2014, 8:12 

Dołączył(a): Nd 11.02.2007, 21:58
Posty: 50
@User: Wrzuć. A czy istnieje szansa na stworzenie symulacji na 2014? Skoro powstała na 2009, to i na 2014 można stworzyć, tylko oczywiście to wymaga dużego nakładu pracy. Potrzebny jest ktoś, kto tą pracę wykona :-)


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł: Re: Symulacja fikcyjna: Kraków
Napisane: Wt 17.06.2014, 12:28 

Dołączył(a): Pt 16.05.2014, 7:44
Posty: 8
atomek napisał(a):
@User: Wrzuć.


Chętnie bym to zrobił, tylko nie wiem jak tutaj wrzucać pliki.


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł: Re: Symulacja fikcyjna: Kraków
Napisane: Wt 17.06.2014, 13:36 

Dołączył(a): Nd 11.02.2007, 21:58
Posty: 50
Niestety z tego, co widzę, tu nie możliwości dodawania załączników. Trzeba skorzystać z jakiegoś zewnętrznego serwera (choćby https://mega.co.nz/) i opublikować tu link. Chyba, że Krzysiek ma, jako admin, możliwości większe i zamieściłby jako załącznik tą symulację. Tyle, że też chyba zagląda tu raz na jakiś czas, więc szybciej może być wg. pierwszego sposobu.


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł: Re: Symulacja fikcyjna: Kraków
Napisane: Cz 19.06.2014, 16:48 

Dołączył(a): Pt 6.08.2004, 0:20
Posty: 95
Lokalizacja:
Leipzig
Przecież można wysłać do Krzyśka żeby zamieścił na polskiej stronie :)


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł: Re: Symulacja fikcyjna: Kraków
Napisane: Cz 19.06.2014, 19:39 

Dołączył(a): Pt 16.05.2014, 7:44
Posty: 8
Kermit napisał(a):
Przecież można wysłać do Krzyśka żeby zamieścił na polskiej stronie :)


W sumie dobry pomysł. Można wysłać niech wszyscy mają dostęp do wersji jak najnowszej Krakowa. Pytanie pod jakim nickiem jest Krzysiek, o którym piszecie?


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł: Re: Symulacja fikcyjna: Kraków
Napisane: Pt 20.06.2014, 1:34 

Dołączył(a): Pt 6.08.2004, 0:20
Posty: 95
Lokalizacja:
Leipzig
http://inlog.pl/bahn/show.php?what=zanimwyslesz


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  

© WPK − Forum oparte na silniku phpBB z wykorzystaniem tłumaczenia phpBB3.PLPolityka prywatności