Teraz jest Wt 20.02.2018, 6:30

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
 Post Tytuł: Powiększenie pola
Napisane: Nd 1.11.2015, 0:23 

Dołączył(a): Nd 1.11.2015, 0:17
Posty: 1
Witam, otóż od 0.5 roku pracuję nad mapą, i problem tkwi w tym że zabrakło mi miejsca na polu... Załączę plik.
I pytanie jest następujące: Czy da się powiększyć to pole? jeżeli tak to w jaki sposób.. Dziękuję.

Obrazek


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł: Re: Powiększenie pola
Napisane: Nd 1.11.2015, 19:25 

Dołączył(a): Pt 16.01.2009, 15:49
Posty: 117
Lokalizacja:
Zgierz
Każda wersja ma określoną maksymalną ilość elementów. Jeśli w lewym górnym rogu kursor ma współrzędne (0,0) to nie możesz symulacji powiększyć na północ i wschód. Podobnie sprawa wygląda z powiększaniem "w dół" i "w prawo" - w różnych wersjach programu będzie różna wartość graniczna. Na przykład w wersji 3.88r1 jest to (65280,65280).


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł: Re: Powiększenie pola
Napisane: Pt 6.11.2015, 22:42 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr 14.04.2004, 16:41
Posty: 61
Lokalizacja:
Landsberg a/W
Można przenosić zaznaczone obszary z jednej części mapy w inną. Poeksperymentuj - powinno się udać.


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  

© WPK − Forum oparte na silniku phpBB z wykorzystaniem tłumaczenia phpBB3.PLPolityka prywatności