Teraz jest So 24.08.2019, 6:37

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1143 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54 ... 58  Następna strona
Autor Wiadomość
 Post Tytuł:
Napisane: Pt 10.12.2010, 0:08 
Administrator

Dołączył(a): Nd 5.01.2003, 14:15
Posty: 7573
Cóż, pewnie kilometrów zabrakło. Podobnego uzasadnienia można też pewnie się doszukiwać w wieczornych harcach linii 600 poucinanej losowo to tu, to tam.


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł:
Napisane: Pt 10.12.2010, 10:23 
- Moderator -
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pt 6.06.2008, 18:55
Posty: 2310
Lokalizacja:
Katowice
P Śl napisał(a):
Podobnie 177 rano co drugi kurs nie robi osiedla Kukuczki (?).

Które kursy?


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł:
Napisane: Pt 10.12.2010, 10:46 

Dołączył(a): Śr 19.03.2008, 12:58
Posty: 981
Lokalizacja:
Bydgoszcz/Tarnowskie Góry
Cytuj:
Gliwice - Nowe przystanki: Gliwice Trynek Auchan, Stare Łabędy ROCA, Stare Gliwice Rondo [nż] ... schowaj

Komunikacyjny Związek Komunalny GOP informuje, że od 15 grudnia uruchomione zostaną nowe przystanki w Gliwicach.
W rejonie centrum Handlowego Auchan przy ul. Rybnickiej uruchomiony zostanie przystanek dla linii nr 194 i 710 (w obu kierunkach) „Gliwice Trynek Auchan”.

Do obsługi włączone zostaną również nowe przystanki w rejonie Gliwickiej Strefy Ekonomicznej przy ulicy Wyczółkowskiego w Gliwicach:
dla linii nr: 93, 692, 699 w obu kierunkach przystanek „Stare Łabędy ROCA” oraz tylko w kierunku Brzezinki Przemyskiej przystanek „Stare Gliwice Rondo [nż]”.


Co Auchana - tam chyba mogą się też dwie inne linie zatrzymywać (59 i 648)? Nie zatrzymają się, bo Auchan nie zapłaci?

_________________
Zgłoszenia błędów w komunikacji miejskiej - Warsztat napraw KZK GOP | Zobacz blog adas.jogger.pl


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł:
Napisane: Pt 10.12.2010, 10:59 

Dołączył(a): Nd 25.02.2007, 20:52
Posty: 871
Lokalizacja:
Gliwice
^^ Wykonanie rozkładów internetowych tych zmienianych linii już jak zwykle standardowe. Podwójne przystanki, oznaczenia wariantów w każdym kursie. Wiecie może czemu jeszcze niedawno to było robione porządniej?

Choć rozkładów 692 jeszcze nie ma, więc może coś się popoprawia.


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł:
Napisane: Pt 10.12.2010, 11:14 

Dołączył(a): Śr 19.03.2008, 12:58
Posty: 981
Lokalizacja:
Bydgoszcz/Tarnowskie Góry
Kwarek napisał(a):
^^ Wykonanie rozkładów internetowych tych zmienianych linii już jak zwykle standardowe. Podwójne przystanki, oznaczenia wariantów w każdym kursie. Wiecie może czemu jeszcze niedawno to było robione porządniej?

Całą obsługę strony przejęli informatycy KZK GOP-u (wcześniej robił to autor KZK GO!).

Cytuj:
Choć rozkładów 692 jeszcze nie ma, więc może coś się popoprawia.

Wątpię. Na stronie Auchana jest też info, że dwie linie się będą zatrzymywać tylko.
http://www.auchan.pl/hipermarket,gliwice.html
Cytuj:
Komunikacja miejska:

Przystanek Trynek Oczyszczalnia Trynek droga do Bojkowa 59, 194, 648, 710. Informujemy, że od 15 grudnia 2010 roku, dwa autobusy KZKGOP: 710 oraz 194, będą wjeżdżały na przystanki przy Centrum Handlowym Auchan Gliwice.

_________________
Zgłoszenia błędów w komunikacji miejskiej - Warsztat napraw KZK GOP | Zobacz blog adas.jogger.pl


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł:
Napisane: Pt 10.12.2010, 11:22 
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pt 27.12.2002, 15:38
Posty: 10563
Lokalizacja:
Josephsdorf-O/S
adas napisał(a):
Kwarek napisał(a):
^^ Wykonanie rozkładów internetowych tych zmienianych linii już jak zwykle standardowe. Podwójne przystanki, oznaczenia wariantów w każdym kursie. Wiecie może czemu jeszcze niedawno to było robione porządniej?

Całą obsługę strony przejęli informatycy KZK GOP-u (wcześniej robił to autor KZK GO!).


Nie informatycy tylko pracownicy zajmujący się rozkładami i informacją pasażerską. I robią to już od dłuższego czasu, co zresztą widać ;). Niezależnie od tego KZK co roku zamierza wydawać 20 tys. zł na obsługę internetowych rozkładów jazdy.


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł:
Napisane: Pt 10.12.2010, 15:49 
Już w dniu otwarcia na tablicy info. w Auchan była notka o 59, 648, 710, 194. Jak widać sami przedobrzyli a teraz się wycofali. Czyli Knurów uprzywilejowany a jak z Żernicy będę chciał pojechać na zakupy to przesiadka na Oczyszczalni i powrót 710 lub 194 wstecz :D Dobre...


Na górę strony
  
Cytuj  
 Post Tytuł:
Napisane: Pt 10.12.2010, 15:56 

Dołączył(a): Cz 5.07.2007, 21:07
Posty: 5585
Lokalizacja:
Piekary Śląskie
Jelczu napisał(a):
P Śl napisał(a):
Podobnie 177 rano co drugi kurs nie robi osiedla Kukuczki (?).

Które kursy?

Poranne - otworz se z 6 pierwszych, 3 beda obciete.


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł:
Napisane: Pt 10.12.2010, 16:00 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Nd 28.02.2010, 21:37
Posty: 139
Lokalizacja:
Josephsdorf-O/S
Crockett napisał(a):
Czyli Knurów uprzywilejowany a jak z Żernicy będę chciał pojechać na zakupy to przesiadka na Oczyszczalni i powrót 710 lub 194 wstecz :D Dobre...


Nie marudź, młody jesteś więc bez problemu możesz po prostu przejść z "Trynek Oczyszczalnia" lub "Trynek Droga do Bojkowa" na piechotę.


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł:
Napisane: Pt 10.12.2010, 16:46 
Jarek napisał(a):
Crockett napisał(a):
Czyli Knurów uprzywilejowany a jak z Żernicy będę chciał pojechać na zakupy to przesiadka na Oczyszczalni i powrót 710 lub 194 wstecz :D Dobre...


Nie marudź, młody jesteś więc bez problemu możesz po prostu przejść z "Trynek Oczyszczalnia" lub "Trynek Droga do Bojkowa" na piechotę.


Obecnie w tych warunkach to nie polecam.

Knurowianie spod sklepu sobie pojadą a cała reszta będzie w polu wsiadać już na stałe w torbami. Dziwny widok...

648 jeździ nieregularnie i nie w dni wolne, 59 w miarę regularnie, zwłaszcza w wolne dni ale już się jak widać nie zmieścił. To co najważniejsze z Knurowa - 194 i 710 jest. Klientów sklep się pozbywa, chyba tego nie wie.


Na górę strony
  
Cytuj  
 Post Tytuł:
Napisane: Pt 10.12.2010, 19:16 
Administrator

Dołączył(a): Nd 5.01.2003, 14:15
Posty: 7573
Crockett napisał(a):
To co najważniejsze z Knurowa - 194 i 710 jest.
Ta, pasażerowie dojeżdżający do Gliwic z pewnością będą zachwyceni zwiedzaniem okolic marketu.
Crockett napisał(a):
Klientów sklep się pozbywa, chyba tego nie wie.
Na większe zakupy i tak jeździ się samochodem.


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł:
Napisane: Pt 10.12.2010, 20:11 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Nd 28.02.2010, 21:37
Posty: 139
Lokalizacja:
Josephsdorf-O/S
Crockett napisał(a):
Knurowianie spod sklepu sobie pojadą


Czy faktycznie spod sklepu (mając na uwadze lokalizację nowego przystanku "Gliwice Trynek Auchan") to rzecz dyskusyjna.


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł:
Napisane: So 11.12.2010, 1:19 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): So 17.06.2006, 0:07
Posty: 1246
Lokalizacja:
PYSKOWICE
butthead napisał(a):
Na większe zakupy i tak jeździ się samochodem.

Jak się go ma :)

Jarek - On jest młody ale babcie już nie i dla nich to będzie problem.


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł:
Napisane: So 11.12.2010, 8:11 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pt 21.11.2003, 23:01
Posty: 1886
Lokalizacja:
Bielsko-B
butthead napisał(a):
Na większe zakupy i tak jeździ się samochodem.

Do pracy niekoniecznie. Póki co KZK GOP funduje pasażerom zap**** przez zaspy wzdłuż ruchliwej ulicy.

_________________
Przewodnik beskidzki


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł:
Napisane: Śr 15.12.2010, 14:38 

Dołączył(a): Nd 25.02.2007, 20:52
Posty: 871
Lokalizacja:
Gliwice
Fachowcy z KZKGOP od rozkładów internetowych znowu zmusili mnie do napisania posta. ;)
Dziś wszedł w życie nowy rozkład 692 zakładający obsługę nowych przystanków w SSE. Tylko że od piątku rozkład ten jest w ciągłej "aktualizacji" i od północy (kiedy przestał obowiązywać poprzedni) nie ma już prawie żadnego dostępnego (prawie, bo o dziwo w wyszukiwarce połączeń kursy są).

Mnie sprawdzenie, czy cokolwiek tam widać, zajmuje góra 5-10 sekund. Czemu w KZK GOP to samo zajmuje kilka dni?

http://rozklady.kzkgop.pl/index.php?co=rozklady&submenu=trasy&nr_linii=692, stan na 15.12.2010, 14:39 - rozkład w aktualizacji, jak cały czas od piątku.


Ostatnio edytowano Śr 15.12.2010, 15:14 przez Kwarek, łącznie edytowano 1 raz

Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł:
Napisane: Śr 15.12.2010, 15:14 
Administrator

Dołączył(a): Nd 5.01.2003, 14:15
Posty: 7573
Nie wygenerował się zapewne statyczny rozkład jazdy w formie tabliczek, a kursy dla potrzeb wyszukiwarki są przechowywane w bazie danych.


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł:
Napisane: Wt 21.12.2010, 15:48 

Dołączył(a): Pt 11.02.2005, 12:54
Posty: 888
Pojawiły się już świąteczne rozkłady w sieci na KZK i TŚ.
Z tego co zauważyłem to KZK skomplikował np rozkłady m.in tramwaju nr 5:
[url]http://rozklady.kzkgop.pl/index.php?co=rozklady&submenu=tabliczka&nr_linii=T5&nr_przyst=1&id_trasy=4839[/url]
Wg nich piątka jeździ z Sikorskiego do Zajezdni a przy wszystkich kursach widnieje literka "A" - że kurs do Zaborza.

T 16 w 99% kursów ma A, że jedzie do Brynowa a reszta Z do zajezdni.
Kurcze komu tak się chce to pisac.
No i gdzie się podziały zjazdówki T5. Są tylko kursy skrócone do Biskupic.


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł:
Napisane: Wt 21.12.2010, 16:22 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz 11.12.2008, 22:47
Posty: 2828
Nie rozumiem, komunikat głosi że t19 nie kursuje 25.12, tabliczka już mówi o kursowaniu co 60 minut...
I w święta tramwaj co pół godziny w Świętochłowicach ;)

Co do sylwestra, rozszerzenie oferty przewozowej na t16 oznacza tyle samo kursów, co w ciągu zwykłej nocy :p


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł:
Napisane: Wt 21.12.2010, 16:31 

Dołączył(a): Pt 11.02.2005, 12:54
Posty: 888
A jak sie mają strefy na linii tramwajowej 1 i 4 i zjazdy/wyjazdy z 3,5,17,18,? Jakiś czas temu przesunęła się granica miast. Jadąc od Zabrza strefa jest na Maciejów Kondratowicza a od Gliwic na Maciejów Knurowska. Na słupkach przystankowych też tak jest. Znaczy to, że jadąc od Zabrza a chcąc wysiąść na Knurowskiej zapłacimy 3zł za jazdę po jednym mieście?


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Post Tytuł:
Napisane: Wt 21.12.2010, 17:45 
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pt 27.12.2002, 15:38
Posty: 10563
Lokalizacja:
Josephsdorf-O/S
myszka napisał(a):
A jak sie mają strefy na linii tramwajowej 1 i 4 i zjazdy/wyjazdy z 3,5,17,18,? Jakiś czas temu przesunęła się granica miast. Jadąc od Zabrza strefa jest na Maciejów Kondratowicza a od Gliwic na Maciejów Knurowska. Na słupkach przystankowych też tak jest. Znaczy to, że jadąc od Zabrza a chcąc wysiąść na Knurowskiej zapłacimy 3zł za jazdę po jednym mieście?


Było już o tym kiedyś. Pisałem, że w rozkładach jazdy tramwajów w KZK GOP granica gmin Gliwice/Zabrze jest między Knurowską, a Kondratowicza (przystanek Maciejów Knurowska jest rozliczany w Gliwicach). Oczywiście nikt nie wie dlaczego tak jest, ale jest od 10 lat. I widać ktoś kiedyś był zbyt gorliwy i taką wersję granicy strefy zaznaczył na przystankach. Wg mnie jest to całkowicie błędne, strefa formalnie zawsze była na Knurowskiej w kierunku Gliwic i przy zajezdni w kierunku Zabrza. Oczywiście na wszystkich liniach tak samo.


Na górę strony
 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1143 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54 ... 58  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  

© WPK − Forum oparte na silniku phpBB z wykorzystaniem tłumaczenia phpBB3.PLPolityka prywatności